Z obtožnico, ki Jeseničana Armina Skenderovića bremeni poskusa uboja in poskusa vplivanja na priče, obtoženi ni zadovoljen, je danes na glavni obravnavi poudaril v svojem zagovoru na kranjskem okrožnem sodišču. Po obtožnici, ki jo je prebral tožilec Tilen Demšar, naj bi Skenderović svojega svaka z verižico dušil, hotel naj bi ga udariti z desko. Ko je oškodovanec po sporu sedel na moped in se odpeljal s kraja spora, naj bi obtoženi sedel v tastov avto in mu sledil ter povzročil trk z njim, nakar naj bi ga poskušal še povoziti. Pred enim letom pa naj bi obiskal eno od prič in ji grozil, da jo bo ubil, če ne bo preklicala svojega pričanja na policiji.

Obtoženi: On je mene napadel!

Nič od naštetega ne drži, je bil na glavni obravnavi ogorčen obtoženi. »V obtožbi je predstavljena samo ena stran zgodbe, manjka pa kup pomembnih stvari,« je opozoril. Dogajanje septembra pred dvema letoma se je začelo, ko se je vrnil domov in je na dvorišču našel kup stvari, ki so njemu in njegovi družini pomembne. Namesto v garaži so bile na dvorišču, zunaj pa je deževalo. »On je mene napadel,« je za spor obtožil oškodovanca, ki naj bi ob njegovem prihodu iz garaže v lasti tasta obtoženega ves čas odnašal stvari, pozivov, naj ne hodi v garažo, pa ni hotel upoštevati. »Ko me je napadel, sem padel na hrbet, on, ki je precej težji in večji od mene, pa name. Vlekel sem ga za verižico, ne zato, ker bi ga hotel zadaviti, ampak da bi ga spravil s sebe,« je opisoval Skenderović.

Tudi nadaljevanje je bilo po Skenderovićevih besedah drugačno, kot ga opisuje obtožnica. »Videla sva, da naju opazuje moja hčerka, bila je čisto prestrašena. Pobrala sva se s tal in odšel sem v stanovanje, da bi jo pomiril. Vrnil sem se čez kakih deset minut,« je obtoženi opisal dogajanje in dodal, da je na dvorišču zagledal svaka, torej oškodovanca. Ta je sedel na skuter in se odpeljal, Skenderović pa je krenil za njim. Res je trčil vanj na semaforju, a čisto narahlo, saj je svak pred njim, kot je dejal, močno zavrl. »Avto sem ustavil, pogledal proti njemu, da bi videl, ali sem ga močno zadel. On je tekel proti avtu, hotel je odpreti voznikova vrata, pa sem jih zaklenil in se odpeljal v smer, iz katere sem prišel. S tem se je vse skupaj končalo,« je opisal in dodal, da samo onadva vesta, kaj se je dogajalo, prič, čeprav so v pogovorih s policisti nekateri trdili drugače, ni bilo.

Oškodovanec: Samo pomagal sem tastu

Obtoženčev svak Elvir Dizdarević svoje zgodbe na sodišču ni želel opisovati, zato je sodnica Marjeta Dvornik prebrala zapisnik njegovega prvega zaslišanja. V njem je poudaril, da je tistega dne na dvorišču pospravljal kramo, ki se je nabirala v garaži, za kar ga je tast večkrat prosil že od maja. Uporabne stvari je odnašal v klet, potem pa je zaslišal razburjenega Skenderovića, ki naj na dvorišču ne bi skoparil z žalitvami, tudi najbolj bolečimi, namenjenimi njegovi družini. Spor se je prevesil v fizični obračun, v katerem naj bi ga oškodovanec med drugim davil z ogrlico in poskušal povoziti.

Sodišče poskuša dogajanje raziskati tudi s pomočjo prič, katerih zaslišanje se bo nadaljevalo prihodnji teden. Zagovornik obtoženega Tomaž Osolnik pa je dejal, da dokazi ne izkazujejo očitanih kaznivih dejanj.