Zloglasni Irec je sicer na začetku leta napovedal konec svoje kariere, a je nato požrl svoje besede. Podobno lažno upokojitev si je v preteklosti sicer že privoščil. Nekdanji svetovni prvak v mešanih borilnih veščinah je enostavno rad v soju luči, če ne s predstavami v kletki, pa s huliganskim vedenjem izven nje. Lani je odmeval njegov poraz proti Habibu Nurmagomedovu. Ne le, da ga je dagestanski orel v borbi za šampionski pas lahke kategorije premagal z davljenjem, po boju je za povrh izbruhnil pretep, zaradi česar sta bila oba borca suspendirana.

McGregor je na novinarski konferenci novico o povratku pospremil z besedami, »da je telesno pripravljen kot še nikoli«. »Datum je določen, kdo bo moj nasprotnik, vprašajte šefe pri UFC-ju, meni je vseeno, s kom se bom boril.« Ne bo pa to Nurmagomedov, saj bo do njunega morebitnega ponovnega srečanja prišlo kvečjemu kasneje. Aktualni šampion bo namreč glede na vse glasnejša ugibanja svoj pas pred tem najverjetneje branil proti Tonyju Fergusonu.

V smeri Irca so sicer letela vprašanja o tem, kako se bo znašel po daljši odsotnosti. »V 66 dneh se zgradi navada, sedaj hodim spat in vstajam zgodaj. Strukturiran pristop je ključ do uspeha, vsi milijarderji morajo biti zelo dobro organizirani. Osredotočil se bom na borbo, ne bom pil alkohola. Pomembno je, da se vrnem v karseda dobri formi, saj je iz leta v leto težko zmagovati.«