Družina Slobodana Miloševića je raztresena po svetu. Žena Mira Marković in sin Marko Milošević živita v Rusiji, hči Marija Milošević pa od leta 2001 živi v Črni gori. Pretekli teden je prvič v osemnajstih letih, odkar je zapustila Srbijo, javno spregovorila o svojem življenju in očetu.

V intervjuju za srbski časopis Kurir je dejala, da ji je žal, da se je rodila v Beogradu, in da nikoli več ne bo prišla v Srbijo. »Zelo mi je žal, da sem se leta 1965 rodila v Beogradu. Nenehno sanjarim o tem, kako bi bilo lepo, če se očetovi starši nikoli ne bi vrnili v Beograd in bi oče še naprej živel na morju, mama pa bi ga spoznala, ko bi prišla na počitnice. Še vedno bi živeli na morju in bili srečna družina,« je razlagala Miloševićeva hči. Dodala je, da nihče iz njene družine »ne živ ne mrtev« ne bi smel biti v Srbiji, in ob tem navrgla, da si nehvaležna domovina ne zasluži niti njenih kosti. Zato je tudi nasprotovala, da bi bil njen oče pokopan na vrtu družinske hiše v Požarevcu.

Marija Milošević sicer piše knjigo o svojem življenju, v njej pa bo tudi pojasnila, zakaj že leta ne govori s svojo mamo in bratom. O svojem očetu pa misli vse najlepše. Kot trdi, je bila njegova edina napaka, da je postal predsednik Srbije, saj je to »peklenska služba«, češ, koliko predsednikov je doživelo visoko starost in so umrli naravne smrti. Zatrdila je tudi, da njen oče ni umrl naravne smrti, temveč so ga v haaškem zaporu zastrupili. Z očetom je zadnjič govorila dan pred njegovo smrtjo, ko ji je dejal, da jo bo poklical tudi naslednji dan, a je ni. Zanikala je tudi, da bi njena družina v devetdesetih letih, ko je bil na oblasti njen oče, obogatela.

Slobodana Miloševića so aretirali 30. marca 2001. Lani so bile objavljene podrobnosti njegove aretacije v vili na Dedinju. Ko so v hišo vstopili policisti, je Milošević v kopalnici hčeri umival lase. Zaklical jim je, da bo hitro končal in naj počakajo. Ko se je spuščal po stopnišču, je za njim hodila hči s pištolo v roki in mu govorila: »Na, ubij se.« Marija Milošević nikoli ni potrdila tega dogodka, isti dan, ko so Miloševića odpeljali v Haag, pa je sedla v avto in se odpeljala na črnogorsko Cetinje, kjer se je leto kasneje poročila z lokalnim turističnim vodnikom, a je zakon po dveh letih razpadel. Kakšna je bila Miloševićeva hči, pa je nedavno v knjigi zapisal plesalec Ivan Gavrilović, ki je z njo ljubimkal v devetdesetih. Zatrdil je, da je bila zelo strastna in da jima je bilo skupaj lepo.