Predstavljene vaje bodo popestrile čas v pisarni, kar je pa še bolj pomembno, lahko pomagajo zmanjšati ali odpraviti napetost v mišicah, ki je posledica sedentarnega načina življenja.

Če že čutite bolečine v mišicah in sklepih, se raje zglasite pri zdravniku oz. strokovnjaku s tega področja in naj vam le-ta poda strokovno mnenje glede tega, kaj je najbolj primerna terapija za vaše stanje. Vaje, ki vam jih bom predstavil, lahko pomagajo, niso pa čudežne in pred pričetkom izvajanja se vedno posvetujte z zdravnikom.

Preden predstavim vaje, bi vas rad opozoril na eno največjih ovir, ki vam lahko prepreči izvedbo le-teh, in sicer preslišati morate svoje lastno vprašanje »Kaj si bodo drugi mislili?«. Vaje izvajajte ne glede na to, kakšno mnenje bodo o tem imeli vaši sodelavci ali drugi mimoidoči. Edino, kar šteje, je vaše počutje ter telesno stanje in s temi vajami boste izboljšali oboje.

VAJA #1 – IZTEG NOGE

S prvo vajo krepimo sprednje stegenske mišice ter istočasno iztegujemo zadnje stegenske mišice. Z iztegom noge v kolenskem sklepu enostavno aktiviramo mišice nog na način, ki v le-teh sproži obraten učinek od mirovanja oz. sedenja. Izvedba je preprosta, saj sede na stolu izmenično iztegujemo levo in desno nogo, pri tem pa v zgornjem položaju zadržimo 3 sekunde. Z vsako nogo izvedemo 5 do 10 ponovitev.

Za konec naj omenim še to, da morate izvajati vaje, da bi vam lahko koristile. Ni dovolj, da samo vemo, da je nekaj koristno za naše počutje, stopiti moramo v akcijo in z nekaj volje, truda in časa si lahko pomagamo vzdrževati tako kvaliteto kot tudi kvantiteto našega življenja.

Za več informacij mi lahko pišete na info@kondicijska-vadba.si. Obiščete lahko tudi mojo spletno stran.

Bodite OPTImalni.

Adi M.