Ko se je lastnica lokala Školjka v Podljubelju odpravljala k nočnemu počitku, je doživela pravi šok. »Počilo je kot bomba, mislila sem, da je odneslo pol hiše. Skala s pobočja nad nami je priletela v spodnji del, kjer je gostinski lokal oziroma garderoba. K sreči je ponedeljek dan počitka za zaposlene in tako se je vse srečno izteklo,« pravi Darja Govekar o poku okoli 21.40 v ponedeljek. Prihiteli so gasilci, prišel je župan Tržiča Borut Sajovic, danes so že stekle nujne aktivnosti ob tej naravni nesreči. Podobnega dogodka tamkajšnji prebivalci ne pomnijo, a očitno je k temu pripomoglo obilno februarsko deževje. »Gostje so pri nas varni, a tak dogodek te vendarle pretrese,« je dejala gostilničarka iz Podljubelja.

Župan Borut Sajovic je poudaril, da je kraj že obiskal geolog, obenem pa so danes začeli pregledovati strmo skalnato pobočje tik nad hišami. »Skušali bomo postaviti varovalno mrežo, kar bi bil prvi ukrep, potrebna pa bo strokovna analiza dogajanja na pobočju. Tega namreč ni mogel nihče napovedati, lahko bi se zgodilo kadar koli ali pa nikoli. Narava ima pač svoje zakonitosti. Mi bomo po svojih močeh pomagali, računamo pa tudi na državno pomoč,« je povedal tržiški župan, ki je prejšnji teden kar z elektronsko pošto razrešil dosedanjega poveljnika civilne zaščite, nekdanjega direktorja občinske uprave in svojega tekmeca na županskih volitvah Draga Zadnikarja. »Najprej sem bil razrešen, potem pa je po nesreči pri meni zvonil telefon,« je dejal Zadnikar. A Borut Sajovic nam je ob tem pojasnil, da so bili o zamenjavi obveščeni vsi pristojni vseh služb takoj po njegovi odločitvi prejšnji teden: »Sistem je deloval, vsi pristojni so bili na kraju nesreče.«

Tokrat so imeli prebivalci Podljubelja srečo v nesreči, saj »skalna bomba« ni ogrozila ljudi, a tamkajšnje pobočje bo treba čim prej urediti. Naravna nesreča namreč vedno pomeni opozorilo človeku, naj skuša podobne neprijetne dogodke čim bolje preprečiti.