Najboljši slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je dobro začel sezono na pesku, saj je v Riu de Janeiru z uvrstitvijo v polfinale turnirja serije 500 dosegel enega svojih največjih uspehov. Na južnoameriški turneji je dosegel šest zmag in dva poraza ter se na lestvici obdržal na 70. mestu. Pred odhodom v Cordobo, Buenos Aires in Rio de Janeiro je namreč branil veliko točk od lani. V Argentini jih je nekaj izgubil, v Riu pa pridobil. Novost Aljaža Bedeneta v tej sezoni je, da je prekinil kratko sodelovanje s Srbom Markom Subotićem, s katerim sta začela sodelovati pred zadnjim lanskim turnirjem največje četverice v New Yorku. Odslej sodeluje z Gorazdom Gavrilovom.

Ljubljančan je dosegel dve odmevni zmagi, obe proti italijanskima tekmecema. V Cordobi je v osmem medsebojnem dvoboju prvič premagal Fabia Fogninija, 15. igralca sveta. V Riu de Janeiru pa je bil boljši od Marca Cecchinata, 17. igralca sveta in lanskega polfinalista Rolanda Garrosa. Zanimivo je, da je Bedene dobil vseh pet medsebojnih dvobojev. Zadnji je bil izjemno pomemben, saj mu je v primeru poraza proti Italijanu grozil izpad iz najboljše stoterice, saj je bil lani v Braziliji četrtfinalist.

Poškodba je Bedenetu preprečila, da bi bil v Riu še uspešnejši. Polfinalni dvoboj je moral namreč predati poznejšemu zmagovalcu, Srbu Laszlu Đereju. Bedene si je poškodoval stegensko mišico. »Podobno poškodbo sem imel lani, a sem jo zdravil narobe, zato se je vlekla več mesecev. Odločil sem se, da bom raje nekaj dni počival. Kaže, da sem se odločil pravilno, saj sem po desetih dneh lahko treniral z maksimalno obremenitvijo,« pravi Aljaž Bedene.

Ta teden je Bedene odpotoval v Miami, kjer bo prihodnji teden tekmoval na turnirju serije masters 1000. Peščeno podlago bo zamenjal za trdo le na Floridi, potem pa se bo vrnil na turnirje na pesku, od katerih pričakuje največ. Pred vrhuncem sezone v Rolandu Garrosu ima v načrtu nastope v Marakešu, Monte Carlu, Budimpešti in Rimu.