Za ekipo s Floride sta po dvakrat zadela Tyler Johnson in Cedric Paquette, med strelce pa sta se pri gostih vpisala še Anthony Cirelli in Ondrej Palat. Ryan McDonagh, Yanni Gourde in Jan Rutta so imeli po dve podaji, Nikita Kučerov, ki je podal pri prvem zadetku, pa je dosegel svojo 111. točko sezone, s čimer je na vrhu NHL.

Tampa je postala šele sedma ekipa v zgodovini NHL, ki ima po 70 tekmah vsaj 110 točk. Pridružila se je Montreal Canadiens (1975-76, 1976-77 in 1977-78), Boston Bruins (1970-71 in 1971-72) in Detroit Red Wings (1995-96).

Najboljša ekipa zahoda San Jose je v gosteh s 3:0 odpravila trenutno osmouvrščeno ekipo zahodne konference Minnesoto. Barclay Goodrow, Tomaš Hertl in Logan Couture so zadeli za zmagovalce. Peti na vzhodu New York Islanders so z 2:0 odpravili Columbus, ki je na meji končnice v vzhodnem delu lige.

Mesto za Islanders je na vzhodu Carolina, ki je v gosteh slavila pri Coloradu s 3:0. Andrej Svečnikov je zbral dva gola in podajo. Najvišjo zmago večera je dosegel Chicago, ki je s 7:1 premagal Arizono. Dvaindvajsetletni Brendan Perlini je dosegel svoj prvi hat-trick kariere. Patrick Kane, Jonathan Toews, Brandon Saad in Chris Kunitz so še bili strelci za Chicago.

Preostali tekmi večera sta se končali s 3:2. Philadelphia je ugnala Ottawo (ta je kot edina v ligi že brez možnosti za končnico), Edmonton pa po podaljšku New York Rangers. Slednjo tekmo je odločil Leon Draisaitl po 35 sekundah podaljška.

Ob tem je še dvakrat podal in niz tekem, na katerih je dosegel vsaj točko, podaljšal na 14. Trenutno je četrti v ligi po točkah (89) za Kučerovom (111), Patrickom Kanom in Connorjem McDavidom (oba 98) ter drugi med strelci z 42 goli. Pred njim je le Aleks Ovečkin (46.).

Anže Kopitar bo z Los Angelesom naslednjo tekmo igral v noči na petek, ko bo gostil Nashville.