V prvi tretjini sta se izkazala oba vratarja, saj je bil ob koncu na semaforju izid 0:0. V drugi tretjini so bili že takoj na začetku podjetnejši domači hokejisti. Chandler Stephenson je zabil v polno za minimalno vodstvo 1:0. Takšen izid je ostal vse do 50. minute, ko so gostje iz Buffala izenačili prek Johana Larssona.

Predbožičnega čudeža ni bilo. Tom Wilson je s pomočjo asistence Jevgenija Kuznjecova zmago ohranil doma. »(Holtby) je bil najzaslužnejši za osvojeni dve točki. Bil je izjemen. Odigral je veliko vlogo pri nocojšnji zmagi,« je zanesljivega čuvaja mreže hvalil strateg Washingtona Todd Reirden. Tudi trener Buffala Phil Housley je delil mnenje s kolegom z nasprotne klopi: »Igral je odlično. Izkažite mu spoštovanje. Je zelo dober vratar in to je razlog, da je osvojil Stanleyjev pokal.«

Washington je v razvrstitvi vzhodne konference s 45 točkami poravnan z Buffalom, ki je vpisal še drugi poraz, tri točke več imajo javorovi listi iz Toronta, na vrhu pa je kolektiv s Floride Tampa Bay Lightning, ki ima s 56 točkami najboljši izkupiček v ligi NHL.

Najslabša ekipa Vzhoda New Jersey Devils je na domačem ledu s 5:2 premagala kanadsko ekipo Ottawa Senators, tudi s pomočjo izjemne predstave Taylorja Halla, ki je dal dva gola in sodeloval še z dvema asistencama. Hokejisti Colorado Avalanche so doma izgubili proti gostom iz Chicaga Blackhawks z 1:2. Chicago je le našel nekaj stare energije ter po uvodnem delu sezone, polni razočaranj, prišel do tretje zmage v nizu.

Na dnu lige je še naprej Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja, ki je v novi sezoni zapadel v krizo, iz katere še ni našel izhoda. Kralje do prazničnega premora čakata dve tekmi v gosteh pri San Joseju, že drevi, in nato še v nedeljo v mestu greha Las Vegasu.