Glavno odprto vprašanje je povezano s prenovo zakonodaje v povezavi s plačilno nesposobnostjo na stanovanjskem trgu. Delovna skupina evroskupine bo konec meseca znova pregledala stanje. Če bodo zaveze izpolnjene, bo evroskupina v aprilu odločila o naslednjem v nizu ukrepov za zmanjšanje grškega dolga, je pojasnil šef evroskupine Mario Centeno.

Evropski komisar za finančne in gospodarske zadeve Pierre Moscovici je izrazil optimizem, da bo mogoče odprta vprašanja rešiti do konca meseca in v aprilu potrditi predvidene ukrepe. Izpostavil je zelo pozitiven duh sodelovanja z Grčijo in to, da spremljanja razmer po izstopu nikakor ni mogoče primerjati s programom pomoči.

Evroskupina je obravnavala tudi razmere na stanovanjskem trgu. Čeprav ni znakov precenjenosti trga, nikakor ne moremo biti preveč previdni, še je prostor za izboljšave, je opozoril Centeno. V razpravi o pritiskih na trg so nekatere članice izpostavile tudi spletnega ponudnika stanovanj za kratkotrajni najem Airbnb. V razširjeni sestavi, torej vse članice razen Velike Britanije, pa so ministri nadaljevali razpravo o občutljivem in spornem vprašanju evrskega proračuna z uradnim imenom proračunski instrument za konvergenco in konkurenčnost. Cilj je, da se dogovor o zasnovi, načinu izvajanja in časovnem okviru za proračun doseže do junija.

Ministri so se danes osredotočili na odhodkovno stran evrskega proračuna. Centeno je poročal o širokem strinjanju, da naj proračun podpira strukturne reforme in javne naložbe. Aprila bodo govorili o upravljanju proračuna, maja pa o njegovem obsegu. Učinkovitost je vsaj tako pomembna kot obseg, je izpostavil šef evroskupine.