Nogometaši Triglava so s tremi zaporednimi zmagami postali hit spomladanskega dela prvenstva. Vrhunec so doživeli v zadnjih minutah sobotne tekme z Olimpijo, ki jo je iz poraza v zmago po dveh doseženih golih spremenil obetavni David Tijanić. Po izboru Dnevnikove žirije je 21-letni kranjski vezist prepričljivo osvojil naziv najboljšega igralca 22. kroga v prvi ligi.

Tijanić se je kot rojeni Ljubljančan kalil pri Olimpiji, s katero je nameraval osvajati lovorike. V klubu so ga pred leti izpostavili kot enega od svojih največjih draguljev, a ker v članski konkurenci nikakor ni dočakal prave priložnosti, je zapustil Stožice in se preselil v Kranj. Leta 2017 sta ga v vrste edinega gorenjskega prvoligaša zvabila takratni trener Tonči Žlogar in športni direktor Siniša Brkić. Letos pozimi je bil tik pred prestopom na Poljsko, kjer je zanimanje zanj pokazala Wisla. Ko je po opravljenem zdravniškem pregledu že vse kazalo, da bo podpisal pogodbo, je Wisla odklonila sodelovanje. Tijanić se je vrnil v Kranj in postal eden najzaslužnejših za spomladanski preporod Triglava, ki cilja na obstanek med prvoligaši.

Čeprav je v soboto nastopil proti nekdanjemu klubu, se ni ustrašil izziva, ko je sodnik v izdihljajih tekme pokazal na enajstmetrovko. Ker je bil redni izvajalec najstrožjih kazni Luka Majcen kaznovan zaradi rumenih kartonov, je odgovornost prevzel Tijanić in z močnim strelom poskrbel za izenačenje. Globoko v sodnikovem podaljšku je zadel še za zmago, ki je Olimpijo pahnila v debel zaostanek za vodilnim Mariborom. »V prvem polčasu smo trpeli, potem pa smo pokazali značaj. Nogomet nas je nagradil, ker se nismo predali,« je komentiral David Tijanić. Olimpiji je zabil že tretji gol v letošnji sezoni, enega je prispeval tudi proti Mariboru. Lansko jesen je zadnjič oblekel dres mlade slovenske reprezentance.