Neuspešen je tudi tretji letošnji poskus ponovnega začetka sojenja Stanku Omerzuju, suspendiranemu predsedniku delovnega sodišča v Mariboru. Okrajno sodišče v Mariboru je namreč preklicalo današnji narok, na katerem naj bi se po devetih mesecih premora nadaljevalo sojenje zaradi očitka dolgotrajnega zalezovanja nekdanje ljubimke. Nadaljevanje sojenja je onemogočil obdolženi, saj vztraja pri izločitvi predsedujoče sodnice Karmen Krajnc. V ovadbi ji očita domnevno protizakonito, pristransko in krivično sojenje.

Nove zahteve po izločitvi

Ker so pristojni sodniki zavrnili Omerzujevo zahtevo po izločitvi sodnice, je pred slabim mesecem zahteval izločitev predsednika okrajnega sodišča v Mariboru Marjana Premzla in predsednika višjega sodišča v Mariboru Miroslava Pliberška. Zahteval je tudi prenos pristojnosti na drugo sodišče. Kot smo izvedeli, o njegovi zahtevi še zmeraj ni bilo odločeno, zato se sodni postopek ne more nadaljevati.

Kot smo poročali, se je Omerzu pritožil tudi zoper suspenz, s katerim ga je predsednik vrhovnega sodišča Damjan Florjančič začasno odstranil iz sodniške službe in z mesta predsednika sodišča. Obdolženi sodnik je zaradi uvedbe disciplinskega postopka sprožil upravni spor, vendar je vrhovno sodišče njegovo tožbo zavrnilo.

Na to odločitev se je odzval z zahtevo po izločitvi senata vrhovnih sodnikov, po poročanju Večera pa je poskušal izločiti tudi predsednico sodnega sveta Barbaro Nerat ter člana disciplinskega sodišča pri sodnem svetu, notarja Andreja Rozmana in odvetnico Majo Praviček. tk