Javnost si je imela na razstavi, ki je bila odprta do nedelje, Banksyjevo delo priložnost ogledat prvič po londonski dražbi. Mnogi obiskovalci so, da bi ga videli, pripotovali tudi iz bolj oddaljenih krajev, so po pisanju nemške tiskovne agencije dpa sporočili iz muzeja. Kot so še sporočili, si je skoraj polovica obiskovalcev v muzeju ogledala tudi razstavo o nemški umetniški skupini Most (Die Brücke), ki bo na ogled še do 24. marca, polovica pa jih je v muzej prišla le zaradi Banksyjeve Deklice z balonom. Ta bo po Baden Badnu na ogled še v Državni galeriji v Stuttgartu.

Slika Deklica z balonom je na dražbi avkcijske hiše Sotheby's 5. oktobra lani takoj zatem, ko so zanjo na iztržili 1,042 milijona britanskih funtov, spolzela skozi spodnji rob okvirja, v katerem je bil skrit posebni rezalni sistem, in se deloma razrezala na trakove. Kmalu zatem so iz avkcijske hiše sporočili, da bo nova lastnica slike, evropska zbirateljica in njihova dolgoletna stranka, nakup izvedla do konca.

Slika je dobila tudi nov naslov Love is in the Bin, v avkcijski hiši pa so jo označili kot »prvo umetniško delo v zgodovini umetnosti, ki je bilo v živo ustvarjeno na dražbi«. Avtentičnost novo nastale umetnine je s certifikatom potrdila družba Pest Control, ki sodeluje z Banksyjem. Banksy je ulični umetnik in aktivist, ki ostaja anonimen.