Medtem ko je bila neposredna uvrstitev odbojkarjev ACH Volleyja Ljubljana, sicer serijskih slovenskih prvakov, v polfinale pričakovana, so odbojkarji Maribora presenetili odbojkarsko javnost. V močni konkurenci so si s prepričljivo igro proti največjima rivaloma v boju za drugo mesto v polfinalu, Calcit Volleyju in Salonitu Anhovo, priigrali drugo mesto na prvenstveni lestvici in polfinale.

Kamničani in Kanalci bodo svojo priložnost najprej iskali v četrtfinalnih obračunih. Calcit Volley se bo za uvrstitev med štiri najboljše ekipe v prvenstvu pomeril z ekipo Hiša na kolesih Triglav, Salonit Anhovo bo igral proti Krki.

Pri dekletih se v boj za najvišja mesta prav tako podaja šest ekip. Vodilni Gen-i Volley je z zmago proti Calcit Volleyju v zadnjem krogu le še potrdil primat v letošnjem prvenstvu in se zanesljivo uvrstil v polfinale. V njem bodo igrale tudi aktualne prvakinje, odbojkarice Nove KBM Branik, ki so po rednem delu, z enakim številom točk oziroma zmag in porazov, a z boljšo set razliko kot Kamničanke, osvojile drugo mesto. Odbojkarice Calcit Volleyja tako čaka še četrtfinale, v katerem bodo igrale proti Luki Koper, drugi četrtfinalni par tvorita SIP Šempeter in Formula Formis.

V zeleni skupini oz. v skupini za obstanek bo igralo šest ekip, štiri iz prvega dela prvenstva, in sicer Ankaran Hrvatini, Roto-Kema Puconci, Calcit Volley II in ŽOK Ljutomer, ob njih pa še najboljši ekipi iz 1B. DOL, ATK Grosuplje in Swatycomet Zreče.

Srečanja v zeleni skupini se bodo pri dekletih začela 9. marca, teden dni kasneje bodo na parket v zeleni skupini stopili tudi fantje. Četrtfinalne tekme bodo na sporedu v soboto, 23. marca.