Šest izgubljenih tekem v šestih krogih, le dve osvojeni točki in zadnje mesto v skupini C je izkupiček ACH Volleyja v letošnji sezoni lige prvakov. Zadnji poraz mu je zadal Chaumont, ki je bil tako kot že na prvem dvoboju sredi januarja v Reimsu znova boljši s 3:1 (17, –23, 15, 16). Francoski klub z zmago ni le potrdil drugega mesta v skupini in nastopa v četrtfinalu, temveč je tudi pokvaril načrte gostiteljev, ki so se želeli od tekmovanja posloviti na precej dostojnejši način.

Chaumont je v Ljubljano prišel po zmago, saj se je potegoval za nastop med osmimi najboljšimi evropskimi ekipami. Prav zaradi tega se je pričakovalo, da bo v tekmo krenil na vso moč. V prvem nizu se je to uresničilo zgolj delno. Začetek namreč ni bil najboljši, saj so bili domači lep čas povsem enakovredni. A že po polovici so zaigrali bolje in pokazali vse svoje kvalitete. Po nekaj napakah domačih in z odličnim blokom so povedli z 18:14, razlika pa je nato le še rasla in se do njihove 25. točke zaustavila pri plus osem.

»Računam, da lahko z blok obrambo naredimo tisto odločilno razliko,« je pred tekmo dejal igralec ACH Volleyja Matic Videčnik. Ni se zmotil, saj je s soigralci v začetku drugega niza prav s pomočjo bloka dosegel prve tri od štirih točk in povedel s 4:2. Čeprav je bila igra slovenskih prvakov daleč od idealne, je bil tekmec še nekoliko slabši. Na polovici niza je že zaostajal za štiri točke (9:13), a še pravočasno ujel priključek in izenačil pri 21. točki. Izid je bil še zadnjič poravnan pri 23:23, na kar sta sledili dve zaporedni točki Ljubljančanov za izenačenje v setih na 1:1.

Blok ACH Volleyja danes ni bil slab. Dosegel jih je 10, a je bil Chaumont še nekoliko boljši in jih je vpisal še sedem več. Tudi sicer so bili gosti za razred ali dva kakovostnejši, kar je bilo še kako očitno v tretjem nizu. V njem so odbojkarji ACH Volleyja delovali razglašeno in bili povsem nadigrani. Igralci Chaumonta so na hitro nanizali nekaj točk in povedli z 19:10, niti igre pa trdno zadržali v svojih rokah vse do konca seta, saj so nasprotniku dopustili le še pet točk.

Maloštevilnim gledalcem v dvorani Tivoli je bilo tedaj že povsem jasno, da bo naslednji niz zadnji, ki ga bo ACH Volley odigral v letošnji sezoni lige prvakov. Začel ga je slabo in se hitro znašel v zaostanku (1:6). Pozneje je bila igra bolj enakovredna, a so Francozi brez težav zadržali prednost in se razveselili četrte zmage.

»Odločilen je bil tretji niz. Zalomilo se je pri servisu drugega podajalca francoske ekipe in tu bi mi morali pobegniti v nizu, ostali pa smo zadaj. To je vplivalo na igralce, imeli so nekaj divjih obramb, kar nam je vzelo zanos, padli smo v črno luknjo. Osebno sem od sezone pričakoval več. Zdaj nas je udarila realnost. Ne bomo se skrivali, imeli smo možnosti, vse je bilo na nas, a smo spet počepnili. Morda je preveč na ramenih mladih in tistih, ki so vlečni konji v klubu. Želja je bila prisotna, tu ni dvoma, a realnost je, da imamo le dve točki na računu in nimamo zmage,« je bil po tekmi razočaran trener ACH Volleyja Matija Pleško. »Razpadli smo kot ekipa. Ko nam gre, smo vsi zadovoljni, ko pa so težki trenutki, povesimo glave in gledamo, kaj je kdo naredil narobe. Želeli smo si neki napredek, da bi bili vsaj blizu izhoda iz skupine, a ni šlo,« je bil podobno kritičen kapetan oranžnih Jan Pokeršnik.