Po navedbah pakistanske vojske je vojaka ustrelila indijska vojska ob črti, ki deli Kašmir na dva dela. Enega nadzoruje Indija, drugega Pakistan. »Indija je namenoma ciljala na civilno prebivalstvo,« so sporočili.

V pokrajini, ki si jo lastita obe državi, je bilo ta teden že več kršitev prekinitve ognja. V okrožju Poonch na indijski strani, ki so jo minulo noč obstreljevale pakistanske čete, je bila po navedbah indijske policije ubita 24-letna ženska z dvema otrokoma, njun oče pa hudo ranjen. Na pakistanski strani pa naj bi indijska vojska ubila dva civilista v krajih Tatta Pani in Jandrot, še dva civilista sta bila ranjena.

Odnosi med državama so se ponovno zaostrili po napadu na konvoj z indijskimi vojaki sredi februarja v indijskem delu Kašmirja, v katerem je umrlo več kot 40 pripadnikov indijske vojske. Odgovornost za napad je prevzela skupina Džaiš e Mohamed, ki deluje v Pakistanu. Posledično je indijska vojska ta teden izvedla letalski napad na domnevne položaje te islamistične skupine na pakistanskem ozemlju. Pakistan je sicer v petek predal Indiji zajetega pilota vojaškega letala, ki so ga v sredo sestrelili nad pakistanskim ozemljem.

Pakistan in Indija sta bila že trikrat v vojni, od tega dvakrat zaradi mejne pokrajine Kašmir. Leta 2003 sta se državi dogovorili za prekinitev ognja, a je bilo že več kršitev tega dogovora.