Hokejisti v alpski ligi bodo čez teden dni sklenili redni del tekmovanja. Neposredno vstopnico za končnico sta si predčasno zagotovila vodilna Brunico in Olimpija, medtem ko se za preostali dve mesti bojujejo Salzburg, Ritten, Asiago in Lustenau. Moštva od petega do dvanajstega mesta čakajo posebne kvalifikacije, po katerih bo znan dokončni seznam vseh osmih četrtfinalistov.

Olimpijo do uvodne tekme četrtfinala 18. marca na tivolskem ledu čakata še dve preizkušnji. Prihodnji teden se bo v gosteh pomerila z Asiagom in doma s KAC. Ljubljančanom skorajda ne more uiti drugo mesto po rednem delu, kar med drugim pomeni, da bodo izbirali tekmeca v četrtfinalu. Če se bodo Jeseničani uvrstili v končnico, obstaja možnost ponovitve lanskega četrtfinala, ko so železarji v seriji na štiri zmage izbrali prav večnega tekmeca iz Tivolija. Olimpija v letošnji sezoni na šestih tekmah sploh še ni izgubila proti Jeseničanom, a izločilni boji vedno prinašajo posebne zakonitosti. Za trenerja Jureta Vnuka, s katerim bomo daljši intervju objavili v torkovi številki Dnevnika, bo največji izziv, kako preslikati samozavestno držo moštva iz rednega dela tudi v končnico.

Jeseničani danes zvečer pri Fassi začenjajo serijo treh gostovanj proti moštvom iz spodnjega doma. Železarje bi le komplet treh zmag obdržal v igri za osmo mesto, ki v kvalifikacijah za končnico prinaša prednost domače dvorane, a bi ob tem moralo spodrsniti tudi Vipitenu. Ravno moštvo slovenskega selektorja Iva Jana bo najverjetnejši nasprotnik železarjev v kvalifikacijah na dve zmagi. Po neuspešnih nastopih je napočil skrajni čas, da Jeseničani izkoristijo potencial v igralskem kadru in obrnejo sezono v svojo korist. V torek zvečer so brez težav napolnili mrežo Milana, ki je kot novinec v alpski ligi postal eno največjih razočaranj tekmovanja, saj je po polovici sezone razprodal moštvo. Vmes so železarji večinoma z rezervisti odigrali še četrtfinale državnega prvenstva in v sklopu dveh tekem s skupnim izidom 15:0 odpihnili Maribor. V polfinalu se bodo pomerili s Triglavom, ki je z 8:6 izločil Bled. Ker Olimpija v rednem delu ni doživela poraza, je bila brez četrtfinalnih obveznosti. Za finalno vstopnico se bo pomerila z boljšim z današnjega dvoboja med Slavijo in Celjem. Založani so po zmagi na prvi tekmi s 4:0 izgubili v knežjem mestu z 2:3.