V nagovoru na dogodku je Ping ponovil stališče podjetja, da njegova tehnologija ne omogoča dostopa Pekingu za vohunjenje za drugimi državami. »Varnostne obtožbe ZDA proti naši tehnologiji 5G ne temeljijo na nikakršnih dokazih. Ničemer,« je dejal.

»Ne počnemo slabih stvari. Naj bom kar se da jasen. Huawei ni in nikoli ne bo uporabljal zadnjih vrat in nikoli ne bomo nikomur dovolili, da to počne v zvezi z našo opremo. To odgovornost jemljemo zelo resno,« je poudaril.

Administracija ameriškega predsednika Donalda Trumpa je v zadnjih mesecih pritisnila na zaveznice, naj preprečijo sodelovanje Huaweija, ki je sicer vodilen v tehnologiji 5G, pri izgradnji pametnih omrežij.

Guo je danes poudaril, da bi morali tehnični strokovnjaki določiti varnostne standarde za omrežja 5G. "«Razumemo, da ni inovacija nič brez varnosti,« je dejal.

Kritičen pa je bil tudi do ZDA, med drugim je izpostavil program PRISM, s katerim ameriška agencija za nacionalno varnost zbira podatke o spletnih komunikacijah od velikih spletnih podjetij v ZDA. »PRISM, PRISM na steni, povej, kdo najbolj zaupanja vreden v deželi je tej?« je vprašal.

Dodal je še, da kdor ne razume njegovega komentarja, naj o tem povpraša žvižgača Edwarda Snowdna.