Temperatura se bo namreč v prvem tednu naslednjega meseca nekoliko spustila, vendar meteorologi prodora kakšnih večjih mrzlih zračnih mas ne pričakujejo. »Začetek marca bo verjetno precej skladen z dolgoletnim povprečjem,« pravi Gregorčič.

Na vprašanje, ali lahko marca pričakujemo še kakšne večje ohladitve, odgovarja, da so te sicer vedno možne tudi v spomladanskih mesecih, vendar ponavadi niso dolgotrajne. »Tudi če v marcu temperatura pade pod ničlo, večjih posledic za vegetacijo verjetno ne bo. Bi pa več težav prinesle večje ohladitve v aprilu, kar pa je trenutno še nemogoče napovedati,« je dejal.

Zaradi deževnega začetka februarja na mesečni ravni ne bo primanjkljaja padavin, smo pa trenutno v sušnem obdobju. »Po 10. februarju omembe vrednih padavin namreč ni bilo,« je še pojasnil. Konec tedna bosta zaradi močnega vetra sicer po vsej državi veljali oranžna ali rumena stopnja ogroženosti. Zaradi sušnega obdobja pa je povsod po Sloveniji velika požarna ogroženost v naravnem okolju, ki je velja od ponedeljka naprej, opozarja Agencija RS za okolje.

Jasno bo

Ponoči bo precej jasno, veter bo oslabel. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 3, ob morju okoli 6 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Jutri bo pretežno jasno. Ponekod bo pihal severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 15, na Goriškem do 17 stopinj Celzija.

Opozorilo: Povsod po Sloveniji je velika požarna ogroženost v naravnem okolju.

Obeti: V četrtek bo pretežno jasno, ponekod bo zapihal jugozahodni veter. Predvsem na vzhodu bo zelo toplo. V petek se bo pooblačilo, čez dan bodo občasne padavine, deloma plohe.

Vremenska slika: Nad zahodno in srednjo Evropo ter zahodnim in osrednjim Sredozemljem je območje visokega zračnega tlaka. V višinah priteka nad naše kraje s severnimi vetrovi topel in občasno bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Jutri bo pretežno jasno.