Karlovška policija je danes na svoji spletni strani potrdila, da so v nedeljo popoldne v Mrežnici na območju občine Barilović, jugovzhodno od Karlovca, našli truplo neznanega moškega. Dodali so, da okoliščine smrti še preiskujejo.

Danes okoli 13. ure pa so v tej reki našli truplo še enega neznanega moškega. Kriminalisti identiteto umrlega in okoliščine smrti še ugotavljajo. Hrvaški mediji, ki se sklicujejo na neuradne vire, poročajo, da gre za migranta, ki ga pogrešajo od nedelje.

Župan občine Barilović Dražen Peraković je za hrvaško tiskovno agencijo Hina povedal, da je lastnika turističnega naselja v vasi Mrežnica v nedeljo za pomoč zaprosila skupina šestih migrantov iz Pakistana in Sirije.

Lastnik je poskrbel za migrante ter obvestil policijo, ki je v sodelovanju z reševalci in s pomočjo drona pregledala območje in v nedeljo našla truplo ponesrečenega moškega, še navaja Hina. Peraković meni, da so migranti zgrešili mostove na območju in se izgubili. Mrežnico naj bi poskušali prečkati čez njene slapove, kar je izjemno nevarno.