Na prvih šestih tekmah osmine finala lige prvakov v prvem polčasu ni bil dosežen niti en zadetek. No, na torkovih obračunih med Liverpoolom in Bayernom iz Münchna ter Lyonom in Barcelono napadalci mreže niso zatresli niti v drugem. Čeprav utegneta tako Liverpool kot Lyon že z enim doseženim golom na povratni tekmi močno otežiti delo svojima tekmecema, pa statistika pravi, da imata le 34,6 odstotka možnosti za preboj v naslednji krog tekmovanja.

Močno razočarani s prikazanim na prvi tekmi so lahko nogometaši Barcelone. V Franciji so proti vratom nasprotnika ustrelili kar 25-krat in celo postavili nov klubski rekord po številu sproženih strelov na gostujočih tekmah lige prvakov. Vse kaže, da so Katalonci zašli v strelsko krizo, saj so na zadnjih štirih tekmah dosegli le dva gola, od tega enega na račun dosojene enajstmetrovke. Močno v oči bode porazna strelska statistika Luisa Suareza. Urugvajec je v ligi prvakov brez gola v gosteh že štiri leta, ko je zabil proti Romi. Od tedaj je minilo natanko 1440 minut oziroma 24 ur na tekmah. »To ni bil Messijev večer, še posebno pa ne Suarezov,« so bili kritični španski mediji in obenem okrcali tudi trenerja španskih prvakov Ernesta Valverdeja, ki je kljub številnim zapravljenim priložnostim Suareza obdržal na igrišču vso tekmo.

»Nad formo Suareza nisem zaskrbljen. Bolj bi me skrbelo, če si ne bi pripravil nobene priložnosti za zadetek. Kar najbolj šteje, so priložnosti,« je prepričan Ernesto Valverde, ki se še predobro zaveda, da izhodišče pred povratno tekmo ni najboljše. »Ne bom zanikal, da smo upali na boljši rezultat. Trenutni je nevaren za nas. Vem, da ima gol v gosteh dodatno veljavo, a doma smo močni,« ostaja optimističen 55-letnik.

Šele drugič v zgodovini in prvič po tekmi proti Chelseaju leta 2005 so dvoboj brez zadetkov v izločilnih bojih odigrali nogometaši Liverpoola. Angleški predstavnik je v Evropi ostal neporažen še na 20. domači tekmi, od tega je na kar enajstih svojo mrežo ohranil nedotaknjeno. V taboru njihovega nemškega nasprotnika so lahko zadovoljni z dejstvom, da v gosteh niso izgubili še devetič zapovrstjo, nekoliko manj pa jim je v ponos podatek, da prvič po letu 2015 v okvir nasprotnikovih vrat niso sprožili niti enega strela. Sicer je zanimivo, da je bila to že tretja zaporedna tekma med moštvoma, ki se je na stadionu Anfield končala z 0:0. Podobno se je Liverpoolčanom doslej zgodilo le še proti Tottenhamu.

»Lahko igramo bolje. Morali bi igrati bolje. V prvem polčasu smo imeli lepše priložnosti od Bayerna, v drugem si nobena stran ni pripravila omembe vredne. S tega vidika to ni bil večer lige prvakov, ki si ga bomo zapomnili. Kar se rezultata tiče, se ta zdi v redu. Ni ravno sanjski, a je dovolj dober,« je ocenil trener Liverpoola Jürgen Klopp. Za Nemca je bila to že 30. tekma proti Bavarcem, a prva, ki se je končala brez zadetka.