Trump nenehno hvali Savdsko Arabijo, ki jo razume kot protiutež Iranu in stranko za nakup ameriškega orožja. Po umoru savdskega novinarja Džamala Hašokdžija je zavračal pritisk na Rijad, kar so opazili tudi v svetu.

Kongresni odbor ima izpovedi prič, elektronsko pošto in druge dokumente o tem, kako so določeni uslužbenci Bele hiše redno opozarjali na to, da nekdanji svetovalec za nacionalno varnost Michael Flynn in njegovi sodelavci s Savdijci delijo več informacij o jedrski tehnologiji, kot bi bilo treba, če gre le za energijo.

Flynn ni bil dolgo časa na položaju, odneslo ga je laganje o stikih z Rusijo pred predsedniškimi volitvami leta 2016, vendar pa naj bi aktivnosti nadaljevali drugi. Te aktivnosti sprožajo vprašanja o morebitnih kršitvah zakonov, ki prepovedujejo transferje tehnologije jedrskega orožja tujim državam.

Kongresni odbor preiskuje tudi vlogo nekdanjega predsednika Trumpovega odbora za inavguracijo Toma Barracka. Zvezni tožilci v New Yorku so proti njemu uvedli posebno preiskavo zaradi domnevnih poneverb pri zbiranju denarja za inavguracijo. Obstaja sum prejemanja donacij iz tujine v zameno za politične in druge usluge, pri čemer naj bi bili Savdijci med najbolj darežljivimi.