Demokratka je na novinarski konferenci v Bruslju posredno sporočila, da Trump ni vsemogoč in da je zakonodajna veja oblasti enakopravna z izvršno, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Kongresniki »potrjujemo našo zavezo transatlantskemu zavezništvu, zavezo Natu, spoštovanje Evropske unije in našo sposobnost in željo, da skupaj okrepimo naše zavezništvo,« je dejala Pelosijeva.

Ameriški kongresniki so v ponedeljek in danes v Bruslju med drugim obiskali prostore Nata in EU, kjer so se srečali s predstavniki obeh institucij. Med drugim so se sestali s predsednikom Evropske komisije Jean-Claudom Junckerjem in visoko zunanjepolitično predstavnico EU Federico Mogherini. Iz pisarne Mogherinijeve so sporočili, da sta obe strani potrdili, da je ohranitev močnega transatlantskega sodelovanja ključnega pomena. Sogovornici sta potrdili tudi pomen ohranitve multilateralizma in spoštovanja mednarodnega prava.

Pelosijeva se je pred obiskom Belgije z drugimi kongresniki mudila v Nemčiji, kjer je med drugim obiskala varnostno konferenco v Münchnu.