Tjaša Kysselef je lani v Melbournu prvič v karieri zmagala na tekmah svetovnega pokala, Klavora je bil peti.

Tokrat sta v Melbournu edina iz slovenske reprezentance. Sašo Bertoncelj je že pred mesecem dni napovedal, da zaradi težav s komolcem v Avstralijo zagotovo ne bo odpotoval, za nastop se ni odločila niti Teja Belak.

Skupna zmagovalka svetovnega pokala na preskoku Kysselefova si od prvega nastopa v letu 2019 najprej želi dva uspešna kvalifikacijska skoka in posledično preboj v finale.

»Pripravljena sem kar v redu, težavnost je ostala enaka kot do zdaj, nastopila bom s starima skokoma. Definitivno je cilj finale, za stopničke pa si ne upam ničesar reči,« je sporočila Kysselefova, ki ni 100-odstotno zdrava, saj ima težave z ramo, ki jih rešuje s terapijami.

Klavora je imel lansko sezono precej težav s poškodbami, zaradi katerih je izpustil nekaj tekem. »Treniral sem kar v redu, vsake toliko so bile prisotne težave z levim kolenom, tako da sem moral kakšen dan treninga izpustiti. Drugače je šlo vse po načrtu. V kvalifikacijah ne bom delal ničesar novega, če se uvrstim v finale, pa se bom predstavil s težjo sestavo oziroma z novimi elementi. Cilj je lepo opravljena kvalifikacijska vaja in uvrstitev v finale, potem pa naprej,« je povedal Klavora.

Kvalifikacije so na sporedu 21. in 22. februarja, finalni nastopi najboljše osmerice po posameznih orodjih pa 23. in 24. februarja. Ambasadorka tekmovanja, ki bo letos prvič štelo kot kvalifikacijsko za naslednje olimpijske igre, je večkratna svetovna in olimpijska prvakinja, Američanka Aly Raisman.