Klavora, ki si je finalni nastop sicer pritelovadil s prvo oceno kvalifikacij, je pred finalom dejal, da ima še nekaj rezerve. Želel si je ponoviti kvalifikacijsko predstavo in še kaj dodati, a se mu ni izšlo po željah. Kljub temu je bil 29-letni Ljubljančan s svojim današnjim nastopom zadovoljen.

»Želel sem se čim bolj približati vaji iz kvalifikacij, ki je bila izvedbeno res lepa. V kvalifikacijah sem še imel nekaj rezerv. Danes sem želel narediti podobno vajo kot pred dvema dnevoma. V kvalifikacijah sem 'zalimal' seskok, danes pa sem naredil majhen korak nazaj. Vseeno sem zadovoljen. S trenerjem Dejanom Jovanovičem sva za ta del sezone načrtovala nastope s to vajo in se držim zastavljenega načrta,« je iz Azerbajdžana sporočil Klavora, ki je uvodno tekmo sezone v Melbournu končal na petem mestu, tokrat pa je že korak bližje vrhu.

Uspešno je v finalu preskoka nastopila tudi Kysselefova, ki je na uvodni tekmi sezone v Melbournu na preskoku zmagala, na parterju pa je bila tretja. Tokrat je 24-letna telovadka 13,833 točke, kar je več, kot je prejela na uvodni tekmi, zasedla tretje mesto. Z oceno 14,300 je zmagala uzbekistanska gimnastična veteranka, nekdanja olimpijska in svetovna prvakinja Oksana Čusovitina, ki bo letos dopolnila 43 let.