Slovenskemu deskarju na snegu Žanu Koširju je proga v Pjongčangu v Južni Koreji očitno pisana na kožo. Potem ko se je lani tam razveselil bronaste olimpijske kolajne, je bil letos še nekoliko boljši, saj je ugnal prav vso konkurenco. Štiriintridesetletnik je na poti do najvišje stopničke zmagovalnega odra najprej v kvalifikacijah postavil drugi čas, nato pa na tekmi premagal Poljaka Oskarja Kwiatkowskega, v četrtfinalu Italijana Edwina Corattija, v polfinalu Avstrijca Andreasa Prommeggerja, v velikem finalu pa še Prommeggerjevega rojaka Lukasa Mathiesa.

Za Koširja je bila sicer to že peta zmaga v svetovnem pokalu in prva po štirih letih. Prvič je bil najboljši leta 2013 v Bad Gasteinu, drugič na istem prizorišču dve leti pozneje, istega leta pa je konkurenco dvakrat pokoril še v Asahikavi na Japonskem.

V osmini finala je sicer izpadel svetovni podprvak in Koširjev reprezentančni kolega Tim Mastnak, ki je na koncu zasedel deseto mesto, pri ženskah pa je bila Gloria Kotnik šesta. Edina slovenska predstavnica je izpadla v četrtfinalu, potem ko jo je premagala poznejša zmagovalka, Čehinja Ester Ledecka.

Slovenska trojica je bila manj uspešna na drugi tekmi paralelnega veleslaloma 24 ur pozneje. Svoj dosežek je namreč izboljšal le Mastnak, ki je v četrtfinalu klonil proti domačinu Sanghu Leeju in končal kot šesti. Košir je še ujel deseterico, potem ko je moral v osmini finala za vsega stotinko sekunde priznati premoč dvakratnemu olimpijskemu prvaku iz Sočija Rusu Vicu Wildu, Kotnikova pa je bila v obračunu za vstop v polfinale prepočasna proti Nemki Cheyenne Loch.

Pri moških je na koncu zmagal Andreas Prommegger in tudi prevzel vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala, v ženski konkurenci pa je bila najboljša Nemka Ramona Hofmeister. Deskarji se sedaj selijo na Kitajsko, kjer se bodo v Secret Gardnu ta konec tedna pomerili na tekmi v paralelnem veleslalomu in slalomu.