Kanadska policija v Novi Fundlandiji preiskuje tatvino 30 tisoč litrov ledeniške vode, ki je bila namenjena proizvodnji vodke. Toliko vode naj bi potrebovali za polnitev okoli 150 tisoč steklenic vodke. Ledeniška voda je izredno čista in zato izredno zaželena pri proizvajalcih alkoholnih pijač in kozmetičnih izdelkov. Nekateri jo tudi radi pijejo ustekleničeno.

Kanadska policija vrednost ukradene vode ocenjuje med 6 in 8 tisoč evrov, njena vrednost pa je odvisna tudi od tega, če so tatovi uspeli preprečiti njeno onesnaženje med tatvino.

Ledeniško vodo na Novi Fundlandiji zbirajo z lovljenjem ledenih gor, ki spomladi plujejo mimo tega kanadskega otoka. Ukradena voda je bila skladiščena v rezervoarju v mestu Port Union. David Meyers, predsednik podjetja Icberg vodka in lastnik ukradene vode, v šali ne izključuje niti možnosti, da so tatovi ledeniško vodo zamešali za vodko, čeprav ne verjame, da je temu tako. Glede na izpeljavo tatvine ocenjuje, da gre za delo nekoga, ki je vedel, kaj počne.