Živalski vrt v glavnem mestu Severne Irske ima težave z disciplino svojih živalskih prebivalcev. V roku enega meseca so v belfastskem ZOO-ju zabeležili že drugi incident, v katerem so se živali odpravile na izlet. Sprva je pobegnila rdeča panda Amber, ki so jo našli na vrtu kakšen kilometer stran od ZOO-ja. Minulo soboto pa so svojo ogrado zapustili še šimpanzi.

Z živalskega vrta so sporočili, da je najnovejšemu pobegu pripomoglo nedavno neurje, ki je poškodovalo drevje v ogradi šimpanzov. Slednji so to znali izkoristiti, odlomili so večjo vejo in jo pristavili k zidu, da bi jo uporabili kot nekakšno lestev za pobeg. Nekaj šimpanzov se je zadovoljilo zgolj s sedenjem na vrhu betonske stene, ki njihovo ogrado loči od preostalega ZOO-ja, eden pa se je odpravil na sprehod in ob tem naletel na obiskovalce živalskega vrta.

Nekatere je izkušnja zabavala, spet druge, predvsem tiste z otroki, pa je izkušnja tudi nekoliko prestrašila. Eden od skrbnikov živali Alyn Cairns je za BBC povedal, da šimpanzi niso dolgo ostali na prostosti. Kot pravi, gre za inteligentne primate, ki dobro vedo, da ne smejo biti izven ograde. Dogodek in srečanje s pobeglim šimpanzom so obiskovalci sicer zabeležili in objavili na družbenih omrežjih.