Dvaintridesetletni Goran Dragić in trinajst let mlajši Luka Dončić še nikdar doslej nista igrala en proti drugemu in čeprav se bosta jutri srečali njuni moštvi, bosta morala na snidenje na parketu počakati še dober mesec. Goran Dragić je namreč po operaciji kolena še vedno na seznamu poškodovanih igralcev.

Slovenski zlati kapetan je moral zaradi ponavljajočih težav 20. decembra na artroskopijo kolena in čeprav je poseg prestal brez težav in je rehabilitacija potekala po programu, se v Miamiju držijo navodil zdravnikov. Ti so predvideli, da se Ljubljančan na igrišča ne bo vrnil pred All Stars vikendom, ki je na sporedu ta konec tedna v Charlottu. Do operacije je Dragić odigral zgolj štirinajst od devetindvajsetih tekem.

Dragić čuti posledice uspešne kariere, Dončić šele začenja

Medtem ko Goran Dragić na kosteh in vezeh že čuti breme let, Luka Dončić jadra na krilih mladosti. Čez štirinajst dni, 28. februarja, bo praznoval 20. rojstni dan. V zgolj štirih mesecih je postal eden najbolj prepoznavnih obrazov lige NBA. Njegove vragolije na igrišču, znanje in samozavest se kažejo v zares navdušujočem povprečju 20,8 točk, sedem skokov in 5,5 podaj na tekmo.

Tako je pred letom in pol razmišljal že Goran Dragić. Med evropskim prvenstvom v Helsinkih je dejal, da že dolgo časa ni videl tako nadarjenega igralca, kot je Dončić, ko sta skupaj zapuščala oder za zmagovalce v Istanbulu z zlato medaljo okoli vratu, za povrh pa eden s priznanjem MVP, drugi pa za člana naj peterke eurobasketa. Takrat je dejal: »To je čudo od igralca. Komaj čakam, da pride v ligo NBA.«

Tekme na slovenski televiziji ne bo

Žal ljubitelji košarke v Sloveniji obračuna med Dallasom in Miamijem (02.30) ne bomo mogli spremljati preko TV zaslonov (razen seveda tistih, ki imajo NBA League Pass oziroma naročnino), bodo pa ta privilegij imelo približno 100 Slovencev, ki se v teh dneh ravno zaradi te tekme mudi na počitnicah v ZDA.

Gre za skupino navijačev, ki orjejo ledino obiskov tekem lige NBA. Nov naval Slovencev v ZDA je napovedan za konec marca, bolj natančno 28. marca, ko se bosta Dragić in Dončić znova srečala, tokrat v dvorani v Miamiju, ki sicer nosi isto ime kot v Dallasu, American Airlines Arena. Po neuradnih podatkih naj bi tedaj na Florido pripotovalo približno 400 Slovencev.