Rekordi Dončića se vrstijo iz tedna v teden. Prejšnji teden je tako postal šesti igralec po letu 2000, ki je več kot 1000 košev v ligi dosegel pred izpolnjenim dvajsetim letom, in najmlajši v zgodovini lige s tremi trojnimi dvojčki. Sinoči je postal še prvi 19-letnik, ki je pred All-Star vikendom presegel mejo 1100 doseženih točk.

Rekord je dosegel v svojem slogu, predvsem pa na veselje približno sto slovenskih navijačev, ki so potovali 27 ur, da bi ga videli v živo. Iz Benetk prek Amsterdama in Minneapolisa so nekaj ur prej prišli v Dallas in tam nemudoma postali atrakcija.

Oblečeni v barve slovenske zastave, v majicah z napisom Luka Dončić ter z osrednjo figuro, zdaj že maskoto slovenskih navijačev, Aleksandrom Javornikom iz Žalca, so bili opazni tako v dvorani kot na spletnih objavah lige NBA, Dallas Mavericks in drugih košarkarskih medijih v ZDA.

Napovedovalec v dvorani jim je pred tekmo namenil skoraj dvominutno predstavitev, prek zvočnikov pa jim je klub med tekmo zaigral tudi Zdravljico.

Več o tekmi pa si lahko preberete v našem včerajšnjem članku.