Celjani so na pot proti mestu tik ob nemško-danski meji krenili s katastrofalnim izkupičkom z gostovanj v ligi prvakov. V tej sezoni so na petih tekmah doživeli prav toliko porazov s skupno razliko v golih minus 43 (PSG –12, Pick Szeged –9, Nantes –11, Zagreb –2, Zaporožje –9). Odkar so v sezoni 2013/14 nazadnje igrali v osmini finala (v boju za četrtfinale jih je izločil Flensburg s skupnim izidom 53:55), so na 33 tekmah v ligi prvakov kar 27-krat izgubili (ob štirih zmagah in dveh remijih), zadnjič pa so na tujem slavili že davnega 12. novembra 2017 proti Kielu.

V Flensburgu, v katerem so pivovarji pred 15 leti osvojili svoj edini naslov prvaka Evrope, so danes igrali brez še vedno poškodovanega Jake Malusa, pri gostiteljih pa je manjkal odlični švedski organizator igre Tim Gottfridsson, najkoristnejši igralec (MVP) lanskega EP na Hrvaškem. Po odličnem celjskem začetku (3:1) so gostitelji pod vodstvom kapetana in stebra obrambe, 37-letnega Šveda Tobiasa Karlssona (po koncu sezone je napovedal slovo od rokometa), naredili delni izid 5:1, v nadaljevanju nekajkrat povedli za tri, prav ob koncu prvega polčasa pa premierno tudi za štiri gole prednosti (16:12).

Kljub Flensburgovemu rekordnemu naskoku za pet (17:12, 18:13) na začetku drugega dela so se Celjani hitro približali na 19:20, dobre tri minute pred koncem pa izenačili na 25:25. Po golu Hampusa Wanneja za 26:25 in zapravljeni priložnosti Roka Ovnička je minuto in dvajset sekund pred znakom sirene na 26:26 izenačil Tilen Kodrin, ki pa je nato postal tragična osebnost. Gostitelji so sicer naredili napako, v hitrem protinapadu je Ovniček podal na krilo, a Kodrinov strel je ustavil Benjamin Burić, nekdanji vratar Gorenja.

V zadnjem napadu je Flensburg (zaradi bolezni je manjkal trener Maik Machulla) tri sekunde pred iztekom tekme izsilil sedemmetrovko. Šved Hampus Wanne, z osmimi goli prvi strelec tekme in eden od enajstih igralcev Flensburga, ki so nedavno nastopili na SP na Danskem in v Nemčiji, je po izteku igralnega časa zadel za 27:26, deseto zmago Nemcev na 16. medsebojni tekmi proti Celjanom (ob petih porazih in enem remiju) in deseti zaporedni gostujoči poraz Slovencev v ligi prvakov. Po neuspehu proti Picku (28:29) so Celjani že drugo tekmo zapored izgubili z golom razlike in si še dodatno zmanjšali možnosti za osmino finala. Po tekmi je trener Tomaž Ocvirk dejal: »Žalostni smo, saj smo znova naredili vse, da bi zmagali. Igralci so vnovič pokazali, kako se bori, žal pa nas je znova ena žoga, en gol ločil od zmage. V prvem polčasu nismo bili pravi, bili smo premalo odločni in naredili preveč tehničnih napak, a se nam je v drugem uspelo vrniti. Nato smo pokazali našo najboljšo igro doslej, vendar nam je v končnici zmanjkalo malce sreče.«