Da se zgodovina iz Slovenije vedno ne ponavlja tudi v Evropi, so Celjani danes občutili na lastni koži. Ko so septembra lani izgubili prvenstveno tekmo v Ribnici in je moral oditi trener Branko Tamše, so le štiri dni kasneje v ligi prvakov pod vodstvom novega trenerja Tomaža Ocvirka premagali Flensburg. Mnogi so pričakovali, da bodo pivovarji po sredinem ligaškem porazu proti Trimu svoje rane znova zacelili štiri dni pozneje v Evropi, a je bil Pick Szeged previsoka ovira. V boju za osmino finala jim nista šla na roko niti izida dveh drugih tekem: Zagreb je bil boljši od Skjerna (32:29), Zaporožje pa od Flensburga (28:26).

Evropska zveza EHF je tekmo v Zlatorogu razglasila za dvoboj kroga, takšen naziv pa je slovensko-madžarski obračun povsem upravičil. Ekipa španskega trenerja Juana Carlosa Pastorja (v klubu je tudi športni direktor) si je v prvem polčasu nekajkrat priigrala tri gole prednosti (8:5, 11:8, 13:16), za kar je bil najzaslužnejši Slovenec Dean Bombač. Dolgolasi Deki je v prvih tridesetih minutah dosegel kar pet golov brez zgrešenega strela, svoj delež pa je prispeval tudi 33-letni hrvaški vratar Mirko Alilović, v sezoni 2010/11 član Celja, z osmimi obrambami.

Gostje, ki imajo kar 15 tujcev (štiri Slovence, po tri Špance in Hrvate, po enega Šveda, Srba, Čeha, Islandca in Rusa), so si v 44. minuti priigrali rekordno prednost štirih golov (24:20), potem ko je v polno zadel Mario Šoštarič. A sedem minut kasneje so Celjani (brez poškodovanega Jaka Malusa) vzpostavili ravnotežje (25:25), za zadnje izenačenje (28:28) pa je 50 sekund pred koncem poskrbel Francoz William Accambray. Madžarski prvaki so krenili v zadnji napad, ki ga je sedem sekund pred znakom sirene s svojim četrtim zaporednim golom v zadnjih šestih minutah in skupno sedmim kronal bradati levoroki ostrostrelec Jorge Maqueda za 29:28 in navdušenje okoli 300 Pickovih navijačev v Celju.

Celjani so doživeli prvi evropski poraz v Zlatorogu v tej sezoni po 16. septembru lani, ko je bil uspešnejši danski Skjern – prav tako za gol kot Pick (27:26). »Pritiska na naših ramenih ni bilo, saj so bili igralci iz Szegeda pred dvobojem absolutni favoriti. Naša edina želja je bila, da damo vse od sebe in se borimo do konca, kar smo tudi storili. V končnici smo bili v dobrem položaju, v prelomnih trenutkih pa premalo zbrani, zato smo naredili tudi kakšno tehnično napako preveč,« je povedal trener Tomaž Ocvirk. S petimi goli je bil Tilen Kodrin tretji strelec poražencev. »Škoda. Skozi celotno tekmo smo bili v zaostanku, a smo jih v zadnjih desetih minutah ujeli in celo povedli. V prelomnih trenutkih smo imeli nekaj prehitrih odločitev, padla pa nam je tudi zbranost.«

Skupina B, 11. krog: Celje Pivovarna Laško – Pick Szeged 28:29 (16:18), Motor Zaporožje – Flensburg 28:26 (10:12), Zagreb – Skjern 32:29 (15:14), Nantes – Paris Saint-Germain 31:35 (15:18).