V tednu, ko je Luka Dončić izvedel, da ne bo nastopil na glavnem dogodku All Star vikenda, je prav tako prejel novico, da bo na tekmi vzhajajočih zvezd njegov trener klubski soigralec Dirk Nowitzki. Čeprav gre tokrat le za tekmo vzhajajočih zvezd, pa morda to ni zadnjič, ko bomo legendarnega Nemca videli v tej vlogi. Veliki ikoni Dallas Mavericks se namreč kariera aktivnega igralca počasi izteka, morda pa bo zatem postal prav trener te ekipe in z roba igrišča gledal svojega naslednika v modrem dresu. Luka si pri tem želi le tega, »da Dirk nanj ne bo preveč vpil«.

Dvakrat pred številčnim slovenskim občinstvom

Kot smo že pisali na naši spletni strani, si je tekmo v najslavnejši ameriški dvorani Madison Square Garden ogledalo veliko število slovenskih gledalcev. Dončić je v New Yorku ob zmagi svoje ekipe prispeval 16 točk, osem skokov in pet podaj. Na tekmi je v tretji četrtini ponovno zadel neverjeten met v izdihljaju napada.

Naslednjo tekmo, gostovanje v Detroitu, je Dončić moral izpustiti zaradi lažje poškodbe. Dončić na svojem instagram profilu rad objavlja, kako prosti čas preživlja z igranjem videoigre Fortnite, prav tako pa redno spremlja tekme svojega nekdanjega kluba Real Madrida. Včasih vse skupaj počne celo hkrati.

Za mladega slovenskega košarkarja je na to sledilo še gostovanje v Clevelandu, kjer domači gledalci po odhodu LeBrona Jamesa pogrešajo vrhunske predstave. Tokrat pa so na svoj račun prišli številni Slovenci, ki živijo v tem ameriškem mestu in so prišli podpirati Dončića, ki jih je s svojo predstavo navdušil.

Luka je namreč zabeležil 35 točk, 11 skokov in šest podaj ter se ponovno vpisal v zgodovino. S tem dosežkom je presegel mejo 1000 točk v ligi NBA. Zbrano občinstvo je navduševal z natančnimi meti za tri točke s korakom nazaj, vse pa na noge dvignil z izjemno iznajdljivo potezo, ko je preigral Davida Nwabo med nogami, ta pa ga je lahko zaustavil le s prekrškom.

Dončić je na tekmi v Clevelandu med izvajanjem prostih metov v občinstvu opazil tudi gledalca, ki mu je malo podoben na videz in se je kar sam oklical za njegovega dvojčka. Dončić je bil po seriji vrhunskih predstav v januarju izbran za najboljšega novinca meseca na zahodu, kar je že tretjič zapored.

Porzingis se zaveda s kom je združil moči

V tem tednu se je moštvo Dallasa okrepilo z zvenečim imenom, ekipi se je pridružil Latvijec Kristaps Porzingis. Porzingis se je pred prihodom v Dallas že zavedal s kako kakovostnim igralcem bo združil moči. Vsi se verjetno spomnimo največjega uspeha slovenske reprezentance, ki je na poti do naslova evropskih prvakov premagala tudi Latvijo. Dončić je na tisti tekmi ravno proti Porzinginsu uspelo nekaj vrhunskih metov. Na njegovo srečo jih bo sedaj izkusil le še na treningu.