Sanjsko. Tako bi lahko opisali začetek Krima, ki je po sedmih minutah vodil s 5:0, po sedemnajstih že z 9:3, v vratih pa je do takrat blestela Miša Marinček Ribežl z osmimi obrambami. A nadaljevanje je bilo precej manj sanjsko, kajti Madžarke so v petih minutah naredile delni izid 5:0 in se približale na 8:9. Krim je v zadnjih 13 minutah prvega polčasa dosegel le en gol, dobil jih je sedem in ekipi sta odšli na odmor z remijem (10:10).

Glavni Ferencvaroševi strelki, Španka Nerea Pena (47 golov do tekme s Krimom v ligi prvakinj; v klubu je že sedem sezon) in Madžarka Aniko Kovacsics (40; pred dvema letoma je prišla iz evropskega prvaka Györa), sta v Ljubljani skupno zadeli le sedemkrat, a na Krimovo žalost so blestele vratarka Blanka Biro, desna zunanja Katrin Gitta Klujber in leva zunanja Noemi Hafra. Birojeva je zbrala 20 obramb in ustavila 48 odstotkov strelov, 19-letna Klujberjeva je bila z devetimi goli prva strelka tekme (v prejšnjem krogu sedem proti Györu), leto starejša Hafrajeva pa jih je dosegla pet.

Po njihovi zaslugi si je Ferencvaroš v 53. minuti priigral svojo rekordno prednost štirih golov (23:19), a so se krimovke po golu Tamare Mavsar približale na 21:23. Ista igralka je nato zapravila »kontro« za minus ena, gostje pa so z dvema zaporednima goloma dokončno odločile tekmo, po kateri je Krim bolj ali manj končal svoje sanje o četrtem mestu v skupini, ki še zadnje pelje v četrtfinale.

»Za poraz smo si krive same. Imele smo najmanj deset čistih priložnosti, a nismo zadele. Ne izgovarjam se na sodniške odločitve, a pri nekaterih od teh priložnosti bi Španca lahko dosodila sedemmetrovko,« je ocenila igralka Tamara Mavsar. Trener Uroš Bregar je imel prvič po 17. novembru lani na razpolago celotno ekipo (razen že dolgo odsotnih Alje Koren in Nataše Ljepoja), a ni pomagalo. »V preteklosti je veljalo: če nasprotnik doseže 25 golov, bomo mi zagotovo vsaj enega več. A zdaj imamo težave v napadu. Poznajo se poškodbe in bolezni v zadnjem času. Plačujemo davek za netreniranje. Brez treninga v napadu ni mogoče igrati in dosegati gole.«

Skupina 2, ostala izida 3. kroga: Györ – Vipers Kristiansand 33:30 (19:14), Thüringer – CSM Bukarešta 30:38 (12:17).