Trump je v partnerstvu s Hyattom konec 70. let prejšnjega stoletja kupil nekdanji propadajoči hotel Commodore in ga prenovil v današnjo stekleno palačo.

To je bil Trumpov velik vstop na nepremičninski trg Manhattna, saj Commodora zaradi obupnega stanja, v katerem je bil, ni hotel kupiti skoraj nihče drug.

Šlo je za tvegano potezo, ki se je na koncu izplačala, še posebej, ker mu je denar za nakup dal oče, mesto pa mu je priznalo velike davčne olajšave. Trump je svoj delež v Grand Hyattu potem prodal leta 1996.

Hotel Commodore je bil v 70. letih v lasti propadle korporacije Penn Central, mesto New York je bilo samo v stečajnem postopku in cena je bila ugodna.

Trump je v svoji knjigi Umetnost posla napisal, da se mu je zdel hotel zaradi svoje lokacije izjemna priložnost, saj gre vsak dan mimo njega milijone ljudi, ki se preko postaje Grand Central iz predmestij vozijo na delo na Manhattan.

Propadajočo stavbo je v nekaj letih spremenil v razkošen hotel, kjer so sobe stale 1100 dolarjev na noč.

Kupci hotela Grand Hyatt nameravajo na njegovem mestu postaviti stolpnico, v kateri bodo pisarne in manjši hotel, prav tako Grand Hyatt, s 500 sobami. Sedaj ima hotel skoraj 1300 sob.