»Magnetna resonanca, ki so jo naredili v bolnišnici v Östersundu, je pokazala natrgano sprednjo križno vez, poškodovan meniskus in hrustanec. Martin bo jutri odpotoval v domovino, kjer bo nadaljeval zdravljenje, sezona pa je zanj žal končana,« je predstavnikom slovenskih medijev, ki poročajo s SP, sporočila predstavnica za odnose z javnostmi pri Smučarski zvezi Slovenije Špela Pretnar, ki je z ekipo tudi na Švedskem.

Na skrajšani progi, kjer je za uradne rezultate štel zadnji vmesni čas, je bil Čater na 26. mestu. Do konca proge sta sledila še dva zavoja s skokom. Tam je Čatrta potegnilo nazaj, pri čemer ga je zabolelo v levem kolenu.

Za Čatrom je odlična sezona. Osmi je bil na najdaljšem smuku v svetovnem pokalu v Wengnu. V zelo dobri formi je prišel tudi na svetovno prvenstvo. Bil je najboljši Slovenec na moškem superveleslalomu, prvi preizkušnji za kolajne v Areju. Končal ga je na 13. mestu. Za zmagovalcem, Italijanom Dominikom Parisom, je zaostal le 59 stotink sekunde. Preostali trije Slovenci Klemen Kosi, Boštjan Kline in Miha Hrobat so odstopili.

Čater sprva na pregled v Are, nato v Östersund

Na drugem treningu smuka je bil celo najhitrejši Slovenec. Na sobotnem smuku, na katerem je meril zelo visoko, ne bo mogel nastopiti. Danes je denimo za najhitrejšim Parisom, ki bo na sobotnem smuku lovil še drugo zlato kolajno v Areju, je zaostal 96 stotink sekunde.

Čatra so najprej prepeljali v lokalno bolnišnico v Areju, kjer so pa imeli na razpolago le preiskavo z rentgenom, ki pa seveda ne more potrditi obsega poškodb mehkih tkiv. Z ekipnim zdravnikom Anžetom Kristanom sta se nato odpravila v Östersund, kjer so potrdili najbolj pesimistične sume.

To je še četrta poškodba slovenskega alpskega smučarja v tej zimi. Klemen Kosi je na padcu na smuku v Bormiu utrpel poškodbo ličnice in nosu, Ana Drev je po poškodbi kolena na treningu veleslaloma na Kronplatzu predčasno končala sezono. S poškodbo gležnja se je po novem letu spopadala Meta Hrovat. Tako Kosi kot Hrovatova nista utrpela hujših poškodb in še tekmujeta.