Kolakušić je v današnjem pogovoru za regionalno televizijo N1 povedal, da je kazensko ovadil tudi sedanjo Peruškovo namestnico Ireno Weber ter člane uprave Agrokorjevega podjetja Tisak. Sumi, da naj bi izredna uprava leta 2017 upnikom plačala terjatve, ki niso bile prijavljene.

Kolakušić ob tem meni, da naj bi Peruško, preden je lani postal izredni pooblaščenec, vedel, da so izplačali več deset milijonov kun »brez pravne podlage in mimo zakonov«. Meni, da bi moral Peruško to prijaviti, a tega ni storil.

V današnji televizijski oddaji je predstavil nekatere dokumente, na katerih temelji kazenska ovadba, med drugimi tudi Peruškovo elektronsko pošto. Poudaril je, da so bila ponarejena tudi finančna poročila v Agrokorju. Pričakuje, da se bo državno tožilstvo v Zagrebu odzvalo na njegovo ovadbo v sedmih dneh.

Kolakušić je v preteklih dveh letih pogosto javno kritiziral postopke hrvaške vlade in izredne uprave pri reševanju krize v Agrokorju. Zakon o uvedbi izredne uprave v sistemsko pomembnih podjetjih, ki je bolj znan kot lex Agrokor, je ocenil za »neustavnega«. Ko so za Agrokor sprejeli poravnavo, pa je izjavil, da gre za »najbolj žalosten dan na Hrvaškem«. Pred kratkim je ustanovil združenje Antikorupcija.