Zadnja posamična tekma svetovnega pokala deskarjev na snegu pred svetovnim prvenstvom v slovenski tabor ni prinesla posebnega zadovoljstva. V izločilne boje paralelnega veleslaloma v Moskvi se je uvrstila le Gloria Kotnik, ki je imela v kvalifikacijah 6. čas, nato pa izgubila dvoboj proti poznejši zmagovalki, Švicarki Julie Zogg, in zasedla 10. mesto. Rok Marguč in Tim Mastnak se skozi kvalifikacije nista prebila, s ponesrečenimi vožnjami sta se uvrstila na rep nastopajočih. Marguč je bil 35., Mastnak pa mesto za njim. Žan Košir v Moskvo ni potoval, saj se že pripravlja na odhod v Park City, kjer se bodo deskarji merili za odličja na svetovnem prvenstvu.

Poznavanje proge v Moskvi je izkoristil Rus Andrej Soboljev, ki je doživel svojo peto zmago v svetovnem pokalu, v finalu je ugnal Švicarja Daria Caviezla, ki je izgubil finalni obračun že na prvem slalomu v Bad Gasteinu. Rusko zmagoslavje je s tretjim mestom in svojo prvo uvrstitvijo na zmagovalni oder dopolnil Maksim Rogozin, v malem finalu je bil boljši od še enega presenečenja, mladega Avstrijca Arvida Aunerja.

Svojo drugo zmago v svetovnem pokalu je doživela Švicarka Julie Zogg, ki je bila v kvalifikacijah 11., nato pa je na poti v finale že takoj izločila tudi Kotnikovo. V finalu je bila boljša od najhitrejše v kvalifikacijah, Avstrijke Sabine Schöffmann, o tretjem mestu pa je odločal ruski dvoboj, v katerem je za svoje prve stopničke v svetovnem pokalu Anastazija Kuročkina ugnala Marijo Valovo.

Gloria Kotnik in Tim Mastnak dan pozneje na ekipnem paralelnem slalomu nista popravila bledega vtisa reprezentance. Izpadla sta že po prvem dvoboju, v osmini finala sta ju premagala domačina Milena Bikova in Dimitrij Loginov. Tekmo sta tako kot prvo v Bad Gasteinu dobila Avstrijca Daniela Ulbing in Benjamin Karl, ki sta v finalu premagala brata in sestro Andreja in Natalijo Soboljev, v boju za tretje mesto pa sta bila Švicarja Julie Zogg, zmagovalka posamične tekme in vodilna v svetovnem pokalu, in Dario Caviezel boljša od Italijanov Nadye Ochner in Aarona Marcha.