Po Matthiasu Mayerju se je tokrat ura v Kitzbühlu najprej zaustavila pri izkušenemu Hannesu Reicheltu, ki je bil za 23 stotink sekunde hitrejši od Italijana Mattea Marsaglie, tretji čas je zabeležil še en Italijan, Dominik Paris.

Slovenci so bili počasni, Miha Hrobat je trening končal na 37. mestu, zaostal je tri sekunde in 18 stotink, Martin Čater je bil 49. (+4:38), Klemen Kosi 52. (+4,94), Tilen Debelak 54. (+5,95), Boštjan Kline pa je bil na nekoliko natančnejšem ogledu proge, zaostal je več kot devet sekund, dlje se je na progi zadržal le en tekmovalec.

Štuhčeva šele na 19. mestu

V Garmisch Partenkirchnu pa je bil na sporedu prvi trening za sobotni smuk svetovnega pokala alpskih smučark. Prepričljivo najhitrejša je bila Švicarka Corinne Suter, ki je za 69 stotink sekunde premagala presenetljivo drugo Švedinjo Liso Hoerenblad, Avstrijka Tamara Tippler na tretjem mestu je zaostala sekundo in devet stotink.

Edina slovenska predstavnica Ilka Štuhec je nastopila rezervirano, z zaostankom dveh sekund in 12 stotink je zasedla 19. mesto. Kot je bilo napovedano, Američanka Lindsey Vonn zaradi težav z živcem na nogi in bolečinami v kolenu ni nastopila.