Za "Les Blues", ki so doslej že šestkrat slavili na svetovnih prvenstvih, nazadnje pred dvema letoma na domačih tleh, sta na današnji tekmi po pet golov dosegla Melvyn Richardson in Valentin Porte, toliko zadetkov je pri rokometaših iz dežele gejzirjev dosegel tudi Elvar Orn Jonsson. Hrvaška, ki je v drugi del prenesla vse štiri možne točke, je na svoji prvi tekmi skupine I v Kölnu doživela hladno prho in izgubila proti Braziliji s 26:29 (13:17).

Po nepopolnem drugem krogu vodi Francija s sedmimi točkami, Nemčija je zbrala pet, Hrvaška štiri, Španija in Brazilija po dve točki, Islandija pa je brez njih.

Norveška je v svojem prvem dvoboju v drugem delu v Herningu premagala Egipt z 32:28 (16:14). Pri Norvežanih sta bila strelsko najbolj učinkovita Sander Sagosen in Magnus Rod, ki sta dosegla po deset golov, pri Egipčanih pa Ahmed Elahmar in Mohammad Sanad s po štirimi zadetki.

V skupini II vodita Danska in Švedska s po šestimi točkami, Norveška je zbrala štiri, Madžarska tri, Egipt eno, Tunizija pa je brez točk.

V ponedeljek bodo na sporedu dvoboji drugega kroga. V Kölnu se bodo najprej ob 18. uri pomeril Španci in Brazilci, ob 20.30 Hrvati in Nemci, v Herningu pa sta para Švedska - Norveška (18.00) in Egipt - Danska (20.30).

V polfinale, ki bo v petek, 25. januarja, v Hamburgu, se bosta prebili po dve najboljši izbrani vrsti iz Kölna in Herninga.