Po pisanju AFP je bila Rachel Zegler izbrana izmed 30.000 latino igralci, ki so se udeležili video avdicij za vlogo, ki jo je v filmu iz leta 1961 odigrala Natalie Wood.

»Navdušena sem, da bom prevzela ikonično vlogo Marie ob tej izjemni zasedbi,« je Rachel Zegler povedal za filmsko revijo Hollywood Reporter. Dodala je, da je bil Zgodba z zahodne strani prvi muzikal, v katerem je videla latino igralca v glavni vlogi.

Glavno moško vlogo, vlogo Tonyja, bo v remakeu filma, ki je leta 1962 pobral več oskarjev, odigral Ansel Elgort. Za vlogo Anite je Spielberg izbral broadwayjsko igralko Ariano DeBose, vlogo Bernarda bo prevzel David Alvarez, gledališki igralec Josh Andres Rivera pa bo prevzel vlogo China.

»Proces smo začeli pred letom dni in napovedali, da bomo za vloge Marie, Anite, Bernarda in China poiskali latino igralke in igralce,« so Spielbergove besede povzeli ameriški mediji. Kot je še povedal, je vesel, da so izbrali igralsko zasedbo, ki odraža »izjemen talent raznolike ameriške špansko govoreče skupnosti«.

V filmu bo ponovno nastopila Rita Moreno

Scenarist Tony Kushner je povedal, da bo remake bližje originalnemu broadwajskemu muzikalu iz leta 1957 kot filmu.

V remake bo zaigrala tudi 86-letna Rita Moreno. Igralka je leta 1961 v muzikalu blestela v vlogi Anite, za katero je prejela oskarja. V priredbi ji je Spielberg dodelil vlogo Valentine, lastnice trgovine.

Filmski muzikal Zgodba z zahodne strani z glasbo Leonarda Bernsteina ter v režiji Jeromea Robbinsa in Roberta Wisea je prejel deset oskarjev. Portretira generacijo na robu velikih družbenih sprememb. V vlogi Marie iz Portorika je nastopila Natalie Wood, Bernarda pa je igral Američan George Chakiris, sicer sin grških imigrantov.

Še pred filmom je zaslovel gledališki muzikal z zgodbo Shakespearovega Romea in Julije, postavljeno v svet newyorških tolp.