»Če bi nam pred tekmo kdo rekel, da bomo deveti, bi to takoj podpisali. Ob tem, da nismo naredili super tekme. Malo se je zapletlo Jakovu. Vemo, da se je v soboto v Oberhof vozil sedem ur, prispel zvečer, danes pa tekmoval. Na strelišču ni naredil tistega, kar zna, ostale fante pa moram pohvaliti,« se je glavni trener biatlonske reprezentance Uroš Velepec razgovoril po zadnji tekmi biatlonskega niza v vremensko turbulentnem Oberhofu. Moška štafeta, ki je tekmovala v postavi Miha Dovžan, Jakov Fak, Klemen Bauer in Mitja Drinovec, je z devetim mestom rešila sloves slovenskega biatlona, ob tem pa nastop ni bil optimalen.

Jakov Fak je zgolj zaradi pomoči štafeti ob zdravstvenih težavah Roka Tršana v soboto prepotoval kar 700 kilometrov. Najboljši slovenski biatlonec pa ni zmogel prispevati pričakovanega. Dvakrat je moral celo v kazenski krog, dosegel pa dokaj skromen čas, 16. čas svoje predaje. Ob tem, da je Miha Dovžan že v prvi predaji začel festival padcev in v snegu izgubil dodatnih 20 sekund. Štafeta je bila po polovici proge le osemnajsta. Z odliko je svoje delo opravil Klemen Bauer. V eni svojih sanjskih predstav sezone, ki jih najpogosteje zmore ob zmanjšanem tekmovalnem pritisku, največkrat v prispevku štafeti, je prispeval najboljši čas svoje predaje. Ob Bauerju se je v zadnji predaji izkazal najmlajši, Mitja Drinovec, ter prehitel švicarsko in slovaško štafeto.

Bauer je bil že v soboto na zasledovalni tekmi blizu tega, da preseže doslej najboljši dosežek v sezoni (21. mesto). Znova je bil zelo natančen pri streljanju leže, pri streljanju stoje pa je zgrešil tri tarče. Rok Tršan je dobro izkoristil startno, 52. mesto z zasledovanja in zgolj za deset sekund (42. mesto) zgrešil biatlonke točke svetovnega pokala oziroma tretjo uvrstitev med štirideseterico. Najhitrejši je bil Norvežan Johannes Thingnes Boe, ki je povečal prednost v skupnem seštevku svetovnega pokala. Štafeta biatlonk Urške Poje, Polone Klemenčič, Nine Zadravec in Lee Einfalt je bila zaradi pravil mednarodne organizacije primorana v nastop. Slovenija namreč v pokalu narodov lovi 23. mesto, ki zagotavlja ohranitev kvot v svetovnem pokalu in vrnitev stroškov nastopov. V tretji predaji je bila najmlajša od vodilne štafete ujeta za tekmovalni krog (2 km). Biatlonska karavana se seli v bavarski Ruhpolding.