»Pogovarjal sem se z Janom Oblakom, tako kot še z mnogimi drugimi. Najbistvenejše je, da je Jan pripravljen in se bo odzval vabilu za naslednjo reprezentančno akcijo,« je dejal Kek.

»Povedal mi je, da ni nobenih težav. Kar je bilo, me ni zanimalo. Jan ni postavil nobenih pogojev, pravi, da se bo z veseljem odval vabilu,« je še dodal slovenski selektor, ki je Slovenijo v prvem mandatu od 2007 do 2011 po zmagi nad Rusijo popeljal na svetovno prvenstvo leta 2010 v Južnoafriški republiki.

Tudi glede Kevina Kampla, ki je napovedal slovo od reprezentance, Kek ni vnaprej zaprl vrat: »Rekel sem, da se bom pogovarjal z vsemi. Moja teza je, da naj igrajo vsi najboljši. Če bo le mogoče, za pogovor sta potrebna dva, tako da se bom z njim pogovoril. Preden stopim v kontakt, ne bi prekrižal nikogar.«

»Za reprezentanco morajo igrati najboljši. Seveda pa si morajo tega želeti, se brez pogojev odzvati vabilu. Mislim pa, da se je preveč govorilo o posameznikih, premalo o ekipi. Ekipa je celota, v kateri je pomemben vsak posameznik, a le, če se je pripravljen žrtvovati za skupen cilj. Prepričan sem, da se bo v naslednjih akcijah izluščilo jedro. Zagotovo na začetku ne bo drastičnih sprememb. Kar je bilo, je bilo, zdaj je pred mano nov izziv, nov motiv, delo, ki zahteva totalno predanost in čisto misel,« še pravi sedeminpetdesetletnik, ki »izhaja iz tega, da skozi komunikacijo postavi temeljno načelo: igrati za reprezentanco je čast«.