Kot je pojasnila predsednica ZPS Breda Kutin, gre za prvo kampanjo skupinskega nakupa, podobno kot pri že izvedenih akcijah skupinske zamenjave ponudnika električne energije in plina pa želijo zbrati čim več zainteresiranih posameznikov, ki potrebujejo klimatsko napravo.

Prijave že sprejemajo

Akciji se lahko pridružijo vsi potrošniki, ne le člani ZPS. Prijave so možne na spletni strani www.skupinskinakupzps.si, zainteresirani bodo v drugi polovici februarja preko elektronske pošte dobili nezavezujočo ponudbo. Registrirani potrošnik bo nakup opravil z enoznačno identifikacijo neposredno pri izbranem ponudniku, a bo to lahko storil le do 21. aprila. Po tem datumu se namreč skupinski nakup zaključi.

Ugoden in varen nakup

ZPS želi potrošnikom z akcijo ponuditi možnost ugodnega in varnega nakupa kakovostnih in učinkovitih klimatskih naprav z zunanjim in notranjim delom, je pojasnila Kutinova in dodala, da je pri tem vključena tudi montaža naprave znotraj meja Slovenije. »Verjamemo, da tak preudaren nakup lahko veliko prinese potrošnikom,« je poudarila predsednica ZPS in spomnila, da zveza ne prodaja naprav, ampak poskuša čim več iztržiti za potrošnika.

Cenenih klim ne bo

Po pojasnilih Boštjana Okorna kampanja skupinskega nakupa klim sodi v okvir projekta Clear 2.0, katerega namen je približati in predstaviti možnosti za učinkovito rabo energije. Kot je navedel, bodo v okviru kampanje izbrali tistega ponudnika, ki bo glede na postavljena merila ponudil največ za potrošnika - kakovostno in energijsko varčno klimatsko napravo z ugodno ceno ter strokovno montažo. »Izbrane klimatske naprave so kakovostne, učinkovite in preverjene na naših testih, kjer so dobile vsaj dobro ali zelo dobro oceno. To pomeni, da so med najboljšimi na trgu,« je povedal Okorn in zagotovil še, da »cenenih klimatskih naprav v tem skupinskem nakupu ne bo«.