Zvezda filmov Odred odpisanih, Jaz, Tonya in Mary Queen of Scots je v izjavi za javnost zapisala, da igra s priljubljeno Mattelovo lutko »spodbuja samozavest in radovednost med otrokovim odkrivanjem samega sebe«. »V več kot 60 letih obstoja blagovne znamke je Barbie omogočila otrokom, da si sebe predstavljajo v vlogah, kot sta princesa ali predsednica. Zelo sem počaščena, da bom igrala Barbie in producirala film, za katerega verjamem, da bo imel velik vpliv na otroke in gledalce po vsem svetu,« je dodala 28-letna igralka, lastnica produkcijske hiše LuckyChap Entertainment, ki bo po navedbah tujih medijev prvi igrani film o Barbie posnela skupaj z Warner Bros in Mattel Films. V kinematografih naj bi bil maja prihodnje leto.

Za filmom, ki ga načrtujejo že od leta 2016, je najprej stal Studio Sony. Vlogo filmske barbike so sprva ponudili komičarki Amy Schumer, ki jo je zaradi prenatrpanega urnika zavrnila, nato so z vlogo povezovali Anne Hathaway.

Mattel je lutko Barbie, dolgonogo, vitko in modrooko svetlolasko, svetu prvič predstavil leta 1959, njenega fanta Kena dve leti kasneje, njeno sestro Skipper pa leta 1964, navaja francoska tiskovna agencija AFP. Večkrat je bila tarča številnih kritik, predvsem ker naj bi njene idealne mere otrokom vcepljale nerealno podobo ženskega telesa.

Vizualna podoba Barbie se je vseskozi spreminjala in razvijala. V zadnjih letih je Mattel na trg poslal lutke, ki predstavljajo različne rase in tipe postav. Tako je Barbie končno dobila tudi obline. Po navedbah AFP je Mattel v 60 letih skupno prodal več kot milijardo barbik.