Bolje je šlo Jakupovićevi nato v igri dvojic, kjer je v paru z Američanko Sabrino Santamario Belorusinjo Vero Lapko in Novozelandko Erin Routiliffe po ogorčenem dvoboju s 5:7, 6:0 in 13:11. V drugem krogu se bosta Jakupovićeva in Santamaria pomerili z boljšima iz dvoboja med Kitajkama Hao-Ching Chan in Latisho Chan ter Novozelandkama Monique Adamczak in Jessico Moore.

V Sydneyju v igri dvojic še vedno nastopa Andreja Klepač. Ta je v paru s Španko Jose Mario Martinez Sanchez tretja nosilka, v prvem pa sta igralki krogu premagala domačinki Priscillo Hon in Aljo Tomljanović tesno 7:5, 3:6 in 10:8. V drugem krogu se bosta Klepačeva in Martinezova pomerili z Američanko Bethanie Mattek-Sands in Nizozemko Demi Schuurs.

Na tem turnirju se je poslovila veteranka Katarina Srebotnik, ki nastopa skupaj z Američanko Raquel Atawo. V prvem krogu sta bili zanju usodni Kanadčanka Gabriela in Kitajka Yi-Fan Xu, ki pa sta se namučili za zmago s 6:4, 4:6 in 11:9.

Uspešen pa je bil slovenski dan v kvalifikacijah za prvi grand slam sezone v Melbournu. Blaž Rola je s 7:5 in 6:3 ugnal Čeha Adama Pavlašeka. V ženski konkurenci pa je Kaja Juvan, nosilka dveh zlatih kolajn z lanskih mladinskih olimpijskih iger v Buenos Airesu, premagala Belgijko Yanino Wickmayer s 4:6, 6:4 in 7:5.