V športni palači v Rouenu, zgrajeni leta 2012, v kateri domače tekme igra tamkajšnji košarkarski klub, ki nastopa v drugi francoski ligi, so Slovenci v četrti minuti s sedmih metrov po zaslugi Deana Bombača povedli z 1:0. Toda na njihovo žalost je bilo to prvo in sočasno tudi zadnje vodstvo na današnji tekmi, čeprav so vsaj do sredine drugega polčasa prikazali precej boljšo igro kot na prvem obračunu. Gostitelji, pri katerih je selektor Didier Dinart v primerjavi s prvo tekmo opravil dve igralski zamenjavi, so s tremi zaporednimi goli v dobrih treh minutah povedli s 3:1, v nadaljevanju prvega polčasa pa je njihova najvišja prednost šestkrat znašala tri gole (7:4, 8:5, 9:6, 10:7, 11:8, 12:9). Toda tik pred koncem prvega dela igre so Slovenci zaostanek zmanjšali samo na gol, potem ko gostitelji kar osem minut (med 22. in 30.) niso zadeli v polno.

Francozi, ki bodo na bližnjem svetovnem prvenstvu v Nemčiji in na Danskem igrali v skupini A v Berlinu skupaj z Rusijo, Nemčijo, Srbijo, Brazilijo in Južno Korejo, so na začetku drugega polčasa podvojili razliko, s katero so odšli na veliki odmor (15:11, 16:12). Toda slovenska reprezentanca, v kateri se kar polovica igralcev, vključno s selektorjem Veselinom Vujovićem, ubada s trebušno virozo, se je z delnim izidom 4:1 približala samo na gol zaostanka (16:17 v 40. minuti). Poleg tega je imela ob izključitvi na francoski strani na razpolago tudi sedemmetrovko za izenačenje in zadišalo je po popolnem rezultatskem preobratu, vendar je Jure Dolenec ni izkoristil.

Kazen za veliko zamujeno priložnost je hitro sledila in aktualni svetovni prvaki so kmalu pobegnili na 19:16, za nameček pa so Slovenci v 45. minuti zgrešili še eno najstrožjo kazen (skupno kar tri od sedmih). Po tem je prišlo do popolnega razpada v igri slovenske izbrane vrste, za katero je nocoj igralo deset rokometašev, ki so pred dvema letoma na svetovnem prvenstvu v Franciji osvojili bronasto kolajno po veličastni zmagi proti Hrvaški. V naslednjih desetih minutah so Vujovićevi izbranci dosegli samo en gol, prejeli pa so jih šest (Francozi so v šestih minutah poskrbeli za delni izid kar 5:0) in šest minut pred koncem je bilo na semaforju 25:19 za domačo reprezentanco.

Vse, kar so Slovenci pridno gradili skoraj tri četrtine tekme, so v zadnji povsem porušili. Štiri minute pred zadnjim znakom sirene so si Francozi prvič priigrali osem golov prednosti (27:19), rekordno razliko v svojo korist pa so do konca izenačili še dvakrat (28:20, 29:21). Slovenci so imeli v izdihljajih tekme še eno priložnost za zmanjšanje visokega zaostanka, vendar so zapravili še eno sedemmetrovko (neuspešen je bil Blaž Janc) in v treh dneh še drugič zapustili športno dvorano v Rouenu s sklonjenimi glavami.