Na svoji uvodni tekmi v letu 2019 so slovenski rokometaši, bronasti z zadnjega svetovnega prvenstva v Franciji leta 2017, proti aktualnim svetovnim prvakom izgubili s kar devetimi goli razlike. Selektorja Didier Dinart in Veselin Vujović sta se že pred tekmo dogovorila, da lahko za vsako reprezentanco igra po 18 rokometašev (po uradnih pravilih sicer zgolj 16), toda Črnogorec zaradi viroze ni mogel računati na Žiga Mlakarja (Wisla Plock, Poljska), ki je zbolel tik pred odhodom in sploh ni odpotoval v Rouen, še nekaj njegovih soigralcev pa je imelo v zadnjih dneh večje ali manjše zdravstvene težave.

V ponovitvi polfinala z zadnjega svetovnega prvenstva januarja 2017 v Parizu (končal se je z 31:25 za Francijo) so gostitelji na začetku dvoboja v Rouenu povedli s 4:0, sredi prvega polčasa pa prvič povedli za pet (10:5). V naslednjih minutah se je Vujovićeva četa vendarle prebudila, toda zgolj začasno: potem ko se je približala na 9:12, je na glavni odmor odšla s kar sedmimi goli zaostanka (11:18). Francozi, dvakratni olimpijski, šestkratni svetovni in trikratni evropski prvaki, kljub visoki prednosti niso popuščali. Na slovensko žalost je bilo prav nasprotno: po slabih osmih minutah igre v drugem polčasu je domača reprezentanca namreč vodila že za neverjetnih enajst golov (25:14) in že takrat je postalo povsem jasno, da bodo Slovenci v športni palači v Rouenu doživeli polom.

Francoska reprezentanca je kljub odsotnosti prvega zvezdnika Nikole Karabatića, ki okreva po operaciji stopala in ne bo igral niti na bližnjem svetovnem prvenstvu v Nemčiji in na Danskem (po dvajsetih zaporednih velikih tekmovanjih – svetovna in evropska prvenstva ter olimpijske igre – bo prisiljen izpustiti svoje prvo), neusmiljeno polnila slovensko mrežo. Za nameček sta vratarja Klemen Ferlin in Urh Kastelic skupaj zbrala zgolj šest obramb, na nasprotni strani pa Cyril Dumoulin in Vincent Gerard dvakrat več. V končnici tekme so domači rokometaši najprej malce stopili s plina in deset minut pred koncem je zaostanek slovenske izbrane vrste znašal dokaj sprejemljivih šest golov (23:29). Toda ob spodbudi več kot 6000 navijačev so Francozi v zadnjih minutah obračuna spet povišali razliko v svojo korist, ki se je ob zadnjem znaku sirene ustavila pri devetih golih (34:25).

Selektor Veselin Vujović razloga za visok poraz ni želel iskati v virozi: »Lahko bi iskal opravičilo v virozi, ki je udarila pol ekipe. Toda kljub temu mislim, da lahko igramo bolje, kot smo prikazali na prvi tekmi v Rouenu. Zagotovo bomo skušali drugo odigrati na višji ravni, ker si reprezentanca Slovenije zasluži boljši rezultat in se mora prikazati v boljši luči.« Dean Bombač, organizator igre in član madžarskega kluba Pick Szeged, ki je dosegel en gol iz dveh poskusov, je razplet tekme komentiral takole: »Tekma je bila težka, kar smo seveda tudi pričakovali. Francozi so bili v vseh elementih igre boljši od nas in so zasluženo visoko zmagali. Nam se je poznalo, da je več kot pol igralcev zadnjo tekmo igralo sredi decembra in bilo odtlej brez treninga. Ko po toliko časa odigraš takšno tekmo, je rezultat seveda temu primeren. Čaka nas še en dvoboj s Francozi in upam, da bomo odigrali bolje, kot smo na prvi tekmi.«