Vratar Kings Jack Campbell, ki je imel poškodovano koleno, je prvič po 10. novembru stopil med vratnici in ubranil 46 strelov. Nemočen je bil le pri zadetku Brandona Pirrija na začetku zadnje tretjine, kar je bil njegov šesti zadetek na sedmih tekmah, medtem ko ga pri drugem Las Vegasa ni bilo v golu. V nebranjeno mrežo je plošček zabil Alex Tuch.

Pirri je v dveh tednih postal ljubljenec občinstva. Ekipi se je pridružil šele 19. decembra - pred tem je igral za Chicago v ligi AHL - in drugič v štirih tekmah je dosegel odločilni zadetek. 27. decembra je zadel za 3:2 proti Coloradu.

Golden Knights, ki so na petem mestu v ligi in tretji na zahodu, so Los Angeles nadigrali po številu strelov kar z 48-17, v zadnji četrtini z 18-4. Anže Kopitar je sprožil dva. Točke so osvojili na zadnjih sedmih tekmah, doma pa na desetih.

Oči ljubiteljev hokeja pa so bile uprte v dvoboj zimske klasike med Chicago Blackhawks in Boston Bruins. Slednji so zmagali s 4:2, dvoboj pa si je na stadionu Notre Dame ogledalo 76.126 gledalcev.

Vodstvo lige je ob tem objavilo, da bodo v naslednji sezoni tri zimske klasike na odprtih drsališčih. Prva bo že 26. oktobra, naslednji dve pa po tradiciji za novo leto 2020. Gostitelj prve v 2020 bo Dallas Stars, s čimer bo to mesto postalo najjužnejše mesto v ZDA, ki bo gostilo zimsko klasiko na odprtem.

Tekma zvezd lige NHL 2020 bo 26. januarja v St. Louis, je še dodalo vodstvo lige.