»Tega ne moremo početi večno, to je fizično nemogoče,« je za nemško tiskovno agencijo dpa povedal pevec in kitarist skupine Paul Stanley, danes star 66 let. »Če bi nastopali v športnih copatih in kavbojkah, bi lahko tudi z 90 leti igrali rokenrol. Toda poskusite si nadeti 50 funtov (22,7 kilograma) težak kostum in izgledati, da je v njem preprosto tekati naokoli,« je dejal.

Stanley, ki je skupino ustanovil v 70. letih prejšnjega stoletja skupaj z danes 69-letnim Genom Simmonsem, sicer ni hotel trdno obljubiti, da po koncu turneje End Of The Road res ne bodo nič več nastopali. »Pred nami je nekaj, kar bo zagotovo trajalo tri leta,« je dejal. »Težko je reči, kaj se bo zgodilo na koncu.«

Pirotehnika in svetlobni učinki

Člani skupine Kiss, katerih največje uspešnice so skladbe I Was Made For Loving You, Rock And Roll All Nite in God Gave Rock 'N' Roll To You II, si želijo na svojih koncertih dati vse od sebe. »To bo največji nastop s pirotehniko in svetlobnimi efekti, odigrali pa bomo več sklad kot običajno,« je obljubil Stanley.

Rokerji, ki so poleg značilnih kostumov prepoznavni tudi po poslikavah obrazov, bodo turnejo začeli 31. januarja v kanadskem Vancouvru. V Evropo bodo prišli konec maja - najprej v Nemčijo, koncerte pa bodo imeli tudi v Avstriji, na Češkem, Poljskem, Švedskem, Finskem, Norveškem, v Italiji, Franciji, Belgiji, na Nizozemskem, v Veliki Britaniji, Švici, Rusiji in Ukrajini.

Kiss velja za eno najbolj uspešnih in vplivnih glasbenih skupin na svetu. Izdala je 44 albumov in prodala več kot 100 milijonov plošč po vsem svetu.