Skupaj s tem centrom namerava Mercator v križišču Letališke in Kajuhove ceste zgraditi do 60 metrov visoko poslovno stolpnico, v katero naj bi preselil sedež družbe, in podzemno parkirno hišo s tremi etažami z okoli 945 parkirnimi prostori. »Mercator želi z razpisom pridobiti dokumentacijo v čim krajšem času, kar bo tudi merilo za izbor projektanta,« so povedali v družbi.

Za potrebe logističnega centra in poslovne stavbe je Mercator leta 2016 od Slovenskih železnic kupil zemljišča ob železniški tovorni postaji Ljubljana Moste. Zanje je odštel 17 milijonov evrov. Naložba v logistični center ob Letališki cesti naj bi po prvih ocenah Mercator stala okoli sto milijonov evrov, dokončan pa naj bi bil v drugi polovici leta 2020.

Mercator si za nov logistično-distribucijski center prizadeva že skoraj dve desetletji, saj gre za enega najpomembnejših strateških razvojnih projektov v 70-letni zgodovini družbe. Pojasnjujejo, da bo nov logistično-distribucijski center pomemben korak »v modernizaciji Mercatorjevega poslovanja«. Pričakujejo, da jim bo naložba v center pomagala znižati stroške logistike, povečala učinkovitost in dobičkonosnost ter da bodo zaradi vsega tega razbremenjeni tudi zaposleni v maloprodaji, veleprodaji in logistiki.